Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Meyer Werft bouwt twee nieuwbouwschepen voor Saga Cruises

Saga_01_W716Het Britse Saga Cruises en de Meyer Werft hebben een contract ondertekend voor de bouw van een nieuw cruiseschip dat in de zomer van 2019 opgeleverd gaat worden. Daarnaast is een optie voor een tweede cruiseschip voor de lente van 2021.

Bernard Meyer, eigenaar van de Meyer Werft: “We zijn erg blij en trots, dat wij de eerste twee nieuwbouwschepen voor de Britse rederij mogen leveren.” Het zijn daarmee naast de twee bestaande schepen in de vloot van Saga Cruises, de allereerste nieuwbouwschepen. De huidige schepen zijn de Saga Sapphire en de Saga Pearl II.

Bouwdok 1 van de Meyer Werft wordt weer in gebruik genomen om het eerste schip een plek te geven. Het nieuwe Saga cruiseschip wordt 234 meter lang, 30,8 meter breed en zal een tonnage hebben van 55.900 brutoton. Ze heeft plek voor ongeveer 1000 passagiers. Kenmerkend voor het nieuwe schip zijn onder andere balkons voor iedere hut en een groot percentage (15%) aan single-hutten in elke categorie.  Saga richt zich op een publiek van 50-plussers.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)