Cruisereiziger
BouwNieuwe cruiseschepen

Nieuwbouw Princess Cruises voor China krijgt naam Majestic Princess

13983872975_ff33c5972d_oPrincess Cruises heeft vrijdag bekendgemaakt dat haar nieuwe cruiseschip de naam Majestic Princess krijgt. Het schip (143.000 brutoton) wordt momenteel gebouwd op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Monfalcone. Ze krijgt vanaf de zomer van 2017 haar thuisbasis in het Chinese Shanghai. Het gaat het gehele jaar door cruises varen naar Japan en Zuid-Korea. De Majestic Princess (3.560 passagiers) is het eerste schip dat speciaal wordt gebouwd voor de Chinese markt. Het krijgt diverse Chinese kenmerken, maar ook populaire aspecten van haar zusterschepen Royal Princess en Regal Princess maken hun opwachting, zoals een atrium over meerdere dekken, de Seawalk, de Princess Live! interactieve studio en Chef’s Table Lumiere.

‘Royal Princess en Regal Princess zijn genoemd naar voormalige iconische schepen. De naam Majestic Princess is daarentegen gekozen door onze medewerkers. De naam past bij de Princess Cruises beleving in China en ze zal een fantastische ervaring bieden aan onze Chinese gasten. We zijn erg enthousiast dat Shanghai de nieuwste en meest moderne schip uit onze vloot zal verwelkomen. Het vertegenwoordigt de lange termijn verbintenis van ons merk aan de aanhoudende groei van de Chinese markt’, aldus Jan Swartz, president van Princess Cruises. De Majestic Princess zal ook een Chinese naam op de boeg krijgen, een interpretatie bedacht door de Chinese medewerkers van Carnival. Het heeft de betekenis van ‘Grote Wereld’ of ‘Grote Geest’.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger