Cruisereiziger
Nieuwe cruiseschepen

Nieuwigheden aan boord van Mein Schiff 5

Mein Schiff 5
Mein Schiff 5

Van de buitenkant wordt het cruiseschip Mein Schiff 5, dat momenteel wordt gebouwd bij Meyer Turku, identiek aan haar zusterschepen Mein Schiff 3 en Mein Schiff 4. Het derde nieuwbouwschip van TUI Cruises zal echter van binnen diverse innovaties bevatten. Bij aankomst vinden de gasten nabij de receptie op dek 3 het Cafe Bar als nieuwe plek om te ontspannen met bibliotheek en speelhoek. Een andere primeur is de lagune met buitenzwembad gelegen op dek 12 naast het 25-meter buitenzwembad. Op Mein Schiff 4 was dit nog een overdekt zwembad.

Ook op culinair gebied biedt Mein Schiff 5 enkele nieuwigheden. Fans van Pizza en Pasta komen op dek 5 aan hun trekken bij Osteria-Pizza e Pasta (90 zitplaatsen binnen en 24 zitplaatsen buiten). In de nieuwe Bosporus-Snackbar op dek 12 kan men terecht voor vers bereide Doner Kebab of originele Belgische frieten. Er is een buitenterras bij het zwembad met 40 zitplaatsen. De Tag & Nacht-Bistro krijgt een totaal nieuw design met lichte kleuren die een Scandinavische sfeer uitstraalt. Dit alles maakt deel uit van de Premium All-inclusive concept. Bij de achtersteven van het schip op dek 5 debuteert een nieuw exlusief specialiteitenrestaurant. Richards wordt vervangen door Schmankerl (50 zitplaatsen) waar genoten kan worden van gerechten uit de Oostenrijkse keuken. Op de plek waar voorheen de Cafe Lounge zat komt het vernieuwde Hanami voor liefhebbers van Aziatische lekkernijen.

De Mein Schiff 5 (99.500 brutoton, capaciteit 2.534 passagiers) zal op 15 juli 2016 in Lubeck-Travemunde worden gedoopt. Aansluitend vaart het van juli tot oktober 2016 naar Noord-Europa en de Middellandse Zee. In het winterseizoen zoekt het de zon op in de Caribbean met Barbados en de Dominicaanse Republiek. Deze cruises zijn reeds vanaf 11 maart 2015 te boeken.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger