Nieuwe cruiseschepen 2016: families worden belangrijker

Het aantal nieuwe cruiseschepen dat de komende jaren in de vaart komt neemt duidelijk met grote sprongen toe. Na het goede jaar 2015 kunnen we in 2016 genieten van de mooiste nieuwe familieschepen en enkele zeer luxe cruiseschepen. We verwachten in 2016 liefst 10 nieuwe schepen (2015: 6), waarbij het moeilijk kiezen wordt! Families staan meer dan ooit centraal met bijzondere faciliteiten en hutten voor families. Bovendien bouwen ze de mooiste waterparken met fantastische glijbanen. De meeste schepen zijn gericht op meer dan 2500 passagiers. De uitschieter wordt het grootste cruiseschip ter wereld dat in de vaart gaat komen: de Harmony of the Seas voor meer dan 6000 passagiers. Bij de (zeer) luxe schepen is een trend dat steeds meer faciliteiten inclusief zijn, zoals de wifi-verbindingen. De kleinere schepen van deze rederijen zoals Seven Seas Explorer (Regent Seven Seas Cruises), Viking Sea (Viking Ocean Cruises) en Seabourn Encore (Seabourn)  focussen zich op maximaal 1000 passagiers en stralen luxe en rust uit.

aidaprimaAIDAprima – Aida Cruises

AIDAprima (124.500 ton, 3250 passagiers) wordt in de vloot opgenomen in het voorjaar van 2016, na een jaar vertraging op de bouwwerf in Japan.  De AIDAprima wordt een schip dat bij slecht- weerbestemmingen prima vermaak biedt. De vier elementen, Water – Lucht – Aarde – Vuur, worden de hoofdthema’s voor de dekken waar gesport zal worden. Het sportdek omvat in ieder geval twee glijbanen, een klimparcours en zelfs een gedeelte dat overdekt kan worden als het weer wat slechter is. Nieuw zijn:

 • miniclub voor baby’s vanaf 6 maanden
 • een beachclub dat overdekt kan worden met uv-doorlaatbaar materiaal dat ‘s avonds ook als sterrenhemel kan dienen
 • een AIDAplaza waar geshopt kan worden en barretjes zijn, met avondentertainment
 • een verder ontwikkeld Theatrium met een volledig ronde tribune
 • Lanai hutten met een eigen privé wintertuin
 • voor het eerst restaurants (reserveren verplicht) als French Kiss, Casa Nova (Italiaans) en een kookschool met een excursie waarbij ingrediënten op de plaatselijke markt gekocht worden en daarna bereid.

Klik hier voor meer informatie over of cruises op de AIDAprima.

World Stage ms KoningsdamKoningsdam – Holland America Line

Het MS Koningsdam wordt in maart 2016 het eerste schip in de Pinnacle klasse en heeft als thema Muziek. Het schip biedt voor het eerst familiehutten met twee badkamers aan en meer solohutten voor gasten die alleen reizen.  Tevens maken de restaurants Sel de Mer en bar Dutch Cafe hun debuut.  Entertainment is er volop: in de BB King’s Blues Club, het Lincoln Center Stage voor concerten en een World Stage theater waar het publiek omringd wordt door een 270 graden LED scherm. De inaugurele cruise start op 8 april 2016. Het schip vaart in mei 2016 voor haar doop naar Rotterdam en zal het gehele zomerseizoen vanuit Amsterdam cruises maken in Noord-Europa en de Oostzee. Klik hier voor meer informatie over of cruises op het MS Koningsdam

Quantum~1_W466
Zusterschip Quantum of the Seas

Ovation of the Seas – Royal Caribbean

Als derde in de rij in de Quantum Klasse zien we in april 2016 de Ovation of the Seas. Het flinke schip (167.000 brutotonnage, 4.180 passagiers) wordt in april opgeleverd door de Meyer Werft in Duitsland. We kunnen maar kort van dit schip genieten omdat thuishaven de Chinese stad Tianjin wordt.  Vanuit Shanghai, Tianjin, Hong Kong en Xiamen worden diverse 4- tot 13-daagse cruises gemaakt met routes die o.a. Japan, Korea, Taiwan en Vietnam aan doen. De maiden voyage van de Ovation of the Seas is een 53-daagse cruise vanuit Southampton naar Tianjin. Het schip zal dezelfde faciliteiten bieden als de Anthem en de Quantum of the Seas zoals een skydive ervaring op zee (Ripcord by iFly), de North Star, waar gasten bijna 100 meter boven het schip kunnen genieten van vergezichten, de grootste overdekte sportaccommodatie op zee en een entertainment complex, compleet met botsauto’s en een rolschaatsbaan. Klik hier voor meer informatie over cruises op de Ovation of the Seas.

Viking Sea @ Viking Cruises
Viking Sea @ Viking Cruises

Viking Sea – Viking Ocean Cruises

Viking Sea (48.000 ton, 930 passagiers) is het tweede zeecruiseschip voor Viking Ocean Cruises en identiek aan de Viking Star. Net als bij haar riviercruiseschepen richt Viking Ocean Cruises zich op het luxe segment in de markt met een all-inclusive concept. In de prijs van de cruise zijn o.a. de excursies, gebruik van Wi-Fi en wijn en bier bij lunch en diner inbegrepen. In het oog springen verder de verandah-suites die 20% groter zijn dan gemiddeld en meer overnachtingen in havens. De inrichting is Scandinavisch. De routes in het inaugurele seizoen focussen zich op Noord-Europa en de Oostzee. De Viking Sea zal beschikken over een groot zwembad met verschuifbaar dak en vuurkorf, een Scandinavische Spa, een promenadedek over het gehele schip, een Explorer’s Lounge en een hoofdrestaurant waarbij de ramen open kunnen. Klik hier voor meer informatie over of cruises op de Viking Sea.

Foto: Royal Caribbean
Foto: Royal Caribbean

Harmony of the Seas – Royal Caribbean

De Harmony of the Seas wordt in mei 2016 het grootste  cruiseschip ter wereld. Het verschil met haar zus de Allure of the Seas en de Oasis of the Seas is echter minimaal. Het schip is ingedeeld als een themapark met zeven verschillende ‘buurten’ met elk zijn eigen charme. Je kan genieten van een klassiek carrousel op de Boardwalk en acrobaten zien stunten in het AquaTheater. Nieuw is een groot aantal glijbanen op het derde Oasisklasse schip. Ontspanning voor jong en oud is te vinden in de Youth Zone en de Pool & Sports Zone met FlowRider surfsimulatoren en een tokkelbaan. Er kan een wandeling worden gemaakt in Central Park, een tuin omringd met winkels en restaurants en men kan zich laten verwennen in Vitality Spa. In het eerste zomerseizoen vaart het schip vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome) achtdaagse cruises.

Klik hier voor meer informatie over of cruises op de Harmony of the Seas.

Carnival Vista 001Carnival Vista – Norwegian Cruise Line

De Carnival Vista wordt de nieuwste generatie 3.0 Fun schip. Voor families is een aparte dek met familiehutten en een eigen lounge en speciale faciliteiten.  Gloednieuw en nog nooit eerder op een cruiseschip neergezet, is een IMAX theater op zee en een soort monorail baan over de bovenste dekken van het schip. Het IMAX theaterscherm is drie dekken hoog en gaat alle nieuwe films vertonen met de daarbij behorende popcorn en snacks.  De monorail “SkyRide” bevat fietspedalen zodat je jezelf over het 240 meter lange parcours kunt begeven en ondertussen geniet van het panoramische uitzicht. In het eerste seizoen,  vanaf 1 mei 2016, vaart de Carnival Vista in de Middellandse Zee. Daarna maakt ze de oversteek en gaat ze naar Amerika vanuit Miami varen. Klik hier voor meer informatie over of cruises op de Carnival Vista.

4209_interior_himmelundmeersuiteMein Schiff 5 – TUI Cruises

Mein Schiff 5 (97.000 ton, 2500 passagiers) is het derde nieuwbouw schip voor het Duitse TUI Cruises en wordt momenteel gebouwd bij Meyer Turku. Het  schip van TUI Cruises zal tal van innovaties bevatten zoals de Himmel & Meer Suites met een eigen dakterras. Op culinair gebied biedt Mein Schiff 5 enkele nieuwigheden en er is veel plek om op de buitendekken te eten. Een primeur is de lagune met buitenzwembad gelegen op dek 12 naast het 25-meter buitenzwembad. De Mein Schiff 5 wordt daarmee meer een schip voor warme gebieden. De doop en de start van de inaugurele cruise vindt plaats op 15 juli 2016.

Klik hier voor meer informatie over of cruises op de Mein Schiff 5.

Regent Seven Seas Explorer spa 02Seven Seas Explorer – Regent Seven Seas Cruises

Het schip Seven Seas Explorer zal het meest luxe schip van Regent ooit worden, uiteraard een all-suite schip. Het ultraluxueuze schip (56.000 ton, 750 passagiers) komt op 20 juli 2016 in de vaart. De Seven Seas Explorer biedt de meest succesvolste restaurants aan van de rederij, zoals de Prime 7 Steakhouse, het casual buffet Verandah Cafe en het hoofdrestaurant Compass Rose. Het Culinary Arts Kitchen is Regent’s eerste culinaire kookschool waar gasten bij een van de achttien individuele werk/kook-plekken hun gerechten maken die niet zouden misstaan in de Franse prestigieuze kookscholen. De Canyon ranch Spa Club® & Infinity Pool is een rijkelijk ingerichte spa met een prachtig zwembad met uitzicht op de horizon. Op 22 juli 2016 ontvangt de Seven Seas Explorer haar eerste gasten. Klik hier voor meer informatie over of cruises op de Seven Seas Explorer.

Seabourn Encore – Seabourn

De Seabourn Encore wordt het vierde nieuwbouwschip in de vloot van Seabourn. Het all-inclusive schip wordt opgeleverd in december 2016. De Seabourn Encore krijgt één dek meer dan de huidige drie schepen. De driehonderd suites (600 passagiers) hebben allen een balkon.  Ontwerpen Adam D. Tihany zorgt voor een sfeervol interieur op dit luxe cruiseschip zoals het theater Grand Salon en een loungeruimte The Club.

Klik hier voor meer informatie over of cruises op de Seabourn Encore.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Nieuwe cruiseschepen 2016: families worden belangrijker

 • 16 november 2015 om 23:34
  Permalink

  Graag de nieuwsbrief

Reacties zijn gesloten.