Cruisereiziger
Doop

Video: Spectaculaire doop Pacific Aria en Pacific Eden in Sydney

Woensdag heeft in Sydney de doop plaatsgevonden van de nieuwe cruiseschepen van P&O Cruises Australia, de Pacific Aria en Pacific Eden (voorheen de Ryndam en Statendam van Holland America Line). Dat gebeurde nadat de gehele vloot van de rederij na zonsopgang in formatie de haven was binnengevaren. Het was de eerste keer dat de 5 cruiseschepen elkaar troffen. De twee doopmoeders, zangeres Mauboy en actrice Ritchie, doopten tegelijktijd de aanwinsten door het sturen van een tweet. Na het zingen van het Australische volkslied werden de traditionele flessen champagne tegen de boegen kapotgeslagen. Aansluitend klonken de scheepshoornen van alle schepen en werd er op klaarlichte dag vuurwerk afgestoken. Dit spektakel werd aanschouwd door 12.000 passagiers en bemanningsleden en nog eens duizenden geïnteresseerden aan de kade. Ook Arnold Donald, CEO en president van moedermaatschappij Carnival Corporation, en Ann Sherry, CEO van Carnival Australia, waren van de partij.

Zie onderstaande video voor spectaculaire beelden van de entree en doop:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger