Flinke vertraging Norwegian Sky na evacuatie in Miami

Norwegian Sky
Norwegian Sky

Het cruiseschip Norwegian Sky is vrijdag rond het middaguur, gelegen in de haven van Miami, geëvacueerd nadat een passagier zich niet had gehouden aan de inschepingsprocedure. De persoon was, nadat deze op de kade al diverse veiligheidscontroles had ondergaan, aan boord gekomen zonder dat zijn of haar boordpas was gescand.

‘De veiligheid van onze gasten heeft altijd onze hoogste prioriteit. Als voorzorgsmaatregel heeft er op het schip, in samenwerking met de lokale autoriteiten, FBI en de kustwacht, een veiligheidsscreening plaatsgevonden. Tijdens deze screening hebben onze teams de passagiers in de terminal voortdurend op de hoogte gehouden van de situatie en zijn water en snacks verstrekt. Onze excuses voor het eventuele ongemak dat deze vertraging heeft veroorzaakt en bedanken onze gasten voor hun begrip en samenwerking’, aldus Norwegian Cruise Line in een statement.

Ongeveer 2.000 passagiers moesten enkele uren in de terminal wachten voordat het schip was vrijgegeven en ze alsnog konden inschepen. Met een flinke vertraging vertrok de Norwegian Sky voor een korte 3-daagse cruise naar de Bahamas. Passagiers ontvingen elk 50 dollar boordtegoed en gratis eten en drinken tot middernacht.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.