Cruisereiziger
Privé-eiland

MSC Cruises ontwikkelt privé-eiland op de Bahamas

msc-cruises-ocean-cay-marine-reserveMSC Cruises heeft donderdag bekendgemaakt dat het een privé zeereservaat eiland gaat ontwikkelen op de Bahamas. In maart 2016 moeten de werkzaamheden starten op het eiland dat de naam Ocean Cay MSC Marine Reserve krijgt. De verwachte opening staat gepland in december 2017. De Italiaanse rederij is voor dit project een lease-overeenkomst van 100 jaar aangegaan met de regering van de Bahamas. De komende twee jaar zal MSC Cruises samen met de lokale autoriteiten en ecologen het eiland, dat eerder voor zandwinning werd gebruikt, ontwikkelen tot een zeereservaat. Hiermee is een bedrag gemoeid van 200 miljoen dollar.

Ocean Cay MSC Marine Reserve wordt 95 hectare groot met 3,5 kilometer aan strand over zes stranden. Volgens MSC Cruises gaat het om de ontwikkeling van het grootste eiland ooit door een cruisemaatschappij in de Caribbean. Het eiland krijgt direct aan de kust een speciaal gebouwde ligplaats voor cruiseschepen. Verder zijn er plannen voor een amfitheater met 2.000 plekken, diverse watersportmogelijkheden, een Bahamaans dorp met restaurants en cafe’s met lokale specialiteiten, diverse winkels en een aankomstcentrum. Alle diensten op de schepen die zijn aangemeerd blijven daarnaast beschikbaar, inclusief het casino.

Gasten kunnen het eiland ontdekken via een netwerk van wandel- en hardlooppaden. Tevens worden er fietsen verhuurd en zijn er diverse andere vervoersmogelijkheden. Families komen aan hun trekken met een speciaal strand en restaurant voor kinderen, speelplaatsen en andere kinderfaciliteiten. Verder komt er een lagune, een tokkelbaan over het eiland, een paviljoen voor feesten en bruiloften en speciaal voor MSC Yacht Club gasten een spa en prive-bungalows. Dit alles zal worden omgeven door meer dan 80 inheemse bomen, grassen, bloemen en struiken.

MSC Cruises gaat het eiland gebruiken voor alle schepen uit haar vloot die varen in de Caribbean. Het gaat dan om de MSC Divina en het toekomstige schip MSC Seaside, die beiden vanuit Miami (gaan) varen en de MSC Opera en MSC Armonia die het Cubaanse Havana als thuishaven hebben. De MSC Seaside heeft in december 2017 de primeur door tijdens haar maiden voyage als eerste cruiseschip aan te komen bij het eiland.

Lees hier meer over privé-eilanden.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger