Star Pride van Windstar Cruises aan de grond gelopen in Panama

PY_SEA_010_cc
Foto: Windstar Cruises

Het cruiseschip Star Pride van Windstar Cruises is zondag aan de grond gelopen terwijl het voor anker ging bij het Panameese eiland Coiba. De rederij meldt dat niemand, zowel gasten als bemanning, bij het incident gewond is geraakt. Na inspectie van het technische team van Windstar is gebleken dat enkele delen van de romp zijn beschadigd, waardoor het schip niet in staat is om te verder te varen. Vanwege de afgelegen locatie van het eiland, het gebrek aan infrastructuur in het gebied en het ontbreken van andere ondersteunende schepen regelde Windstar dat het zusterschip Star Breeze samen met de Tere Moana van Paul Gauguin Cruises (die in de buurt was) de gasten oppikten en naar het vasteland brachten. Daarvandaan worden ze naar Costa Rica gebracht waar ze de rest van de vakantie kunnen blijven. Indien gewenst worden ze eerder naar huis gevlogen.

De Star Pride zal naar de haven van Balboa in Panama worden gesleept voor nadere inspectie en reparatie. De eerstvolgende cruise van het schip op 26 december is daardoor geannuleerd. Gasten krijgen hun volledige reissom terugbetaald en daarnaast een tegoed van 100 procent voor een toekomstige reis.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​