Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Overeenkomst voor nieuwe cruiseschepen Costa en Princess Cruises

carnival-corp-logoCarnival Corporation heeft woensdag bekendgemaakt dat het een intentieverklaring heeft getekend met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri voor de bouw van vier nieuwe cruiseschepen. Naar verwachting zal het definitieve contract in 2016 worden getekend. Twee van de vier nieuwe schepen worden gebouwd voor Costa Cruises ten behoeve van de Aziatische markt. De andere twee zijn bestemd voor P&O Cruises Australia en Princess Cruises. Met de nieuwe overeenkomst heeft Carnival Corporation 17 nieuwbouwschepen gepland die tussen 2016 en 2020 zullen worden opgeleverd.

De vier nieuwe schepen zullen door Fincantieri op de scheepswerven in Monfalcone en Marghera worden gebouwd. Verwachte oplevering zal plaatsvinden in 2019 en 2020. De twee schepen voor Costa Asia (135.500 brutoton) en het schip voor P&O Cruises Australia krijgen een capaciteit van 4.200 passagiers. Het schip voor Princess Cruises (143.700 brutoton) zal plaats bieden aan 3.560 passagiers en wordt het vierde schip in de ‘Royal Princess’-klasse. Het wordt identiek aan de Royal Princess, Regal Princess en Majestic Princess, die in 2017 wordt opgeleverd.

De specifieke kenmerken en voorzieningen op de nieuwbouwschepen zullen, net als de vaarroutes, in de komende maanden worden onthuld.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger