Cruisereiziger
Cruiseterminal

Port Everglades ontvangt meeste cruisepassagiers op 1 dag

Foto: Port Everglades
Foto: Port Everglades

Port Everglades in Florida heeft zondag 20 december 2015 haar eigen wereldrecord verbroken voor het ontschepen en inschepen van de meeste cruisepassagiers op 1 dag. In totaal werden er 53.485 passagiers ontvangen. Het oude record, 53.365 gasten, werd op 20 maart 2010 gevestigd. De Amerikaanse haven, die tot de drukste 3 havens ter wereld behoort, ontving 8 cruiseschepen: Carnival Conquest (Carnival Cruise Line), Celebrity Silhouette (Celebrity Cruises), Eurodam (Holland America Line), Nieuw Amsterdam (Holland America Line), Regal Princess (Princess Cruises), Royal Princess (Princess Cruises), Allure of the Seas (Royal Caribbean International) en Navigator of the Seas (Royal Caribbean International).

‘We waren voorzichtig optimistisch dat we het record dit jaar zouden verbreken, maar we wilden niet te vroeg juichen. Het is bijvoorbeeld moeilijk om in te schatten hoeveel kinderen in de hutten van ouders verblijven. Dat heeft effect op te telling. Daarnaast kwam 1 cruiseschip uit droogdok zonder gasten aan boord, waardoor het aantal met 2.000 passagiers hoger had kunnen uitvallen. We zijn blij dat onze cruise activiteiten blijven groeien’, aldus CEO Port en Port Director Port Everglades Steven Cernak.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger