Le Boreal op transport naar Europa voor reparatiewerkzaamheden

Le Boreal
Le Boreal

Het cruiseschip Le Boreal wordt binnenkort getransporteerd naar Europa waar het op een nog onbekende scheepswerf uitgebreide reparatiewerkzaamheden zal ondergaan. Het schip van de Franse rederij Ponant moest vorig jaar november nabij de Falkland Eilanden worden geëvacueerd nadat er brand was uitgebroken in de machinekamer. Daarna werd het naar Punto Arenas in Chili gebracht voor nadere inspectie. De herstelwerkzaamheden, die waarschijnlijk enkele maanden in beslag gaan nemen, zijn dermate complex dat deze niet in Zuid-Amerika kunnen worden uitgevoerd. Le Boreal is eind vorige week reeds succesvol geladen op het schip HLV Kang Sheng Kou door DOC (Dutch Offshore Contractors) voor COSCO Heavy Transport.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!