Video: MS Koningsdam terug in Marghera na succesvolle zeetesten

Het MS Koningsdam, het nieuwe cruiseschip van Holland America Line, is weer teruggekeerd op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Marghera. Het heeft de afgelopen periode succesvol haar zeetesten in de Adriatische Zee uitgevoerd. De eerste test startte op op 2 januari en duurde enkele dagen. Daarna ging het in droogdok op de scheepswerf in Triëst voor werkzaamheden o.a. aan de romp. De tweede test duurde ongeveer een week en werd afgelopen weekend afgerond. Over 2,5 maand staat de oplevering gepland van het MS Koningsdam (99.500 brutoton). Tot die tijd wordt er nog druk gewerkt aan het eerste schip (2.650 passagiers) uit de Pinnacle Klasse.

Zie onderstaande video voor beelden van de terugkeer van het MS Koningsdam in Marghera:

Boek nu een cruise op dit schip bij:

Captain CruiseCruisereizenStipTUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.