Video: Brand op riviercruiseschip op werf in Hardinxveld-Giessendam

Zaterdagnacht heeft er een grote brand gewoed op het riviercruiseschip Emerald Belle, dat in aanbouw is bij Den Breejen scheepswerf in Hardinxveld-Giessendam. De brand werd rond 1 uur geconstateerd. Pas na 8 uur had de massaal uitgerukte brandweer, zowel vanaf de kade als op het water, de situatie onder controle. Aangezien er niemand op het schip aanwezig was tijdens het incident waren er geen gewonden. Het is nog niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Ook over de ernst van de schade is nog niets bekend.

De Emerald Belle (135 meter lang, 182 passagiers) zou over enkele weken door de bouwer worden overhandigd aan de opdrachtgever Emerald Cruises.  Het is bestemd voor riviercruises op de Rijn en Donau.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!