MSC Cruises bevestigt opties voor twee extra Next Generation-schepen

Vago
Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Executive Chairman

Vandaag heeft MSC Cruises, ‘s werelds grootste particuliere cruiserederij en marktleider in Europa, Zuid-Amerika en Zuid-Afrika, tijdens de coin ceremonie van de MSC Meraviglia gehouden op de STX werf in Saint-Nazaire bevestigd dat de twee in optie staande schepen van de Meraviglia generatie definitief zullen worden gebouwd.

Deze twee schepen zullen onderdeel uitmaken van de MERAVIGLIA- PLUS generatie,  zoals deze klasse wordt genoemd, met een capaciteit van 2.444 hutten. De nieuwe schepen zullen respectievelijk in oktober 2019 en september 2020 opgeleverd worden.

Pierfrancesco Vago, MSC Cruises Executive Chairman verklaarde: “Door onze langdurige samenwerking met STX-France en de verdere groei van ons bedrijf kan ik vandaag de optie bevestigen voor de twee extra schepen. In totaal zullen bij STX France 4 schepen voor MSC Cruises gebouwd worden, twee uit de MERAVIGLIA klasse en twee schepen zullen vallen onder de MERAVIGLIA-PLUS generatie, welke nog groter zullen zijn en rijker aan functies en voorzieningen”.

De Meraviglia-Plus klasse is de volgende generatie schepen voor alle seizoenen. Met zijn elegante, baanbrekend design en uitzonderlijke kenmerken meet het schip 331 meter lengte en  een totale capaciteit van 6.297 gasten. Deze klasse zal kunnen aanmeren bij alle wereld cruisehavens, waardoor MSC Cruises de keuze van routes en bestemmingen kan maximaliseren en optimaliseren. Bovendien wordt het LED koepelscherm groter, zijn er meer winkels, meer publieke ruimtes en meer restaurants waaronder een speciaal gloednieuw Aurea Spa wellness restaurant. In totaal wordt € 1,6 miljard geïnvesteerd in de twee nieuwe schepen waardoor de investeringen van MSC Cruises voor de twee Meraviglia én de twee Meraviglia-Plus schepen in totaal €3 miljard bedragen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)