Muntceremonie MSC Meraviglia op scheepswerf STX in St. Nazaire

Maandag heeft op de scheepswerf van STX in het Franse St. Nazaire de feestelijke muntceremonie plaatsgevonden van de MSC Meraviglia (5.700 passagiers). Cruisereiziger was erbij om te zien hoe, volgens maritieme traditie, de goudkleurige munten werden geplaatst in het eerste cruiseschip in de Vista klasse van MSC Cruises voor het bespoedigen van een behouden vaart. Diverse hoogwaardigheidsbekleders woonden de ceremonie bij, waaronder de Franse minister van Economie, Industrie en Digitale sector, Emmanuel Macron, burgemeester van Le Havre en lid van het Europees Parlement, Edouard Philippe en Gianluigi Aponte, oprichter van MSC.

Executive chairman van MSC Cruises Pierfrancesco Vago onthulde dat de MSC Meraviglia gedoopt zal worden op 1 juni 2017 in Le Havre. Frankrijk zal een bijzondere plek in gaan nemen voor de Meraviglia omdat het schip in het eerste seizoen in de Middellandse Zee Marseille als thuishaven zal krijgen.

De muntceremonie startte met het dichterbij brengen van een bouwdeel door een enorme kraan. Dit bouwdeel kreeg een plek bovenop het huidige casco. De vier munten werden in een plank gelegd en in het bouwdeel geplaatst.

Op de persconferentie na de ceremonie sprak CEO Gianni Onorato: “Voor MSC Cruises was 2015 een jaar van ongekende groei met een 10% omzetstijging en waarbij maar liefst 1.7 miljoen passagiers reisden op één van de 12 ultramoderne schepen. De belangrijkste markten, Italië, Duitsland, Spanje en Frankrijk, kenden zelfs een nog hoger percentage groei wat heeft geleid tot een verdere stijging van het marktaandeel.” Voor 2016 verwacht Onorato 6% extra groei.

Lees binnenkort meer over de innovaties aan boord van de MSC Meraviglia én het exclusieve interview dat Cruisereiziger had met CEO van MSC Cruises, Gianni Onorato.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)