Ontwerper Tihany aan de slag met nieuwe cruiseschepen Costa Cruises

NewCostaShipsLNG2Costa Cruises heeft Adam D. Tihany, een icoon in de ontwerpwereld, aangesteld als Creative Director voor haar twee nieuwe cruiseschepen. Onder leiding van Tihany, die is gevestigd in New York, zal een eliteteam van ontwerpers worden geformeerd om de visie uit te werken voor de volgende generatie schepen,  geïnspireerd door ‘Het beste van Italië’. Oplevering van de schepen staat gepland in 2019 en 2020.

‘Het is een eer om een een design verhaal te vertellen vanuit de stoel van de regisseur. Het feit dat door deze kans een samenwerking ontstaat met Costa Cruises is des te meer bijzonder. De zin ‘Het beste van Italië’ beschrijft niet alleen het ontwerp concept, maar belichaamt geheel het Costa merk’, aldus Tihany. Neil Palomba, President van Costa Cruises: ‘Het gaat over de beste dingen die ons land te bieden heeft: passie, kwaliteit, gastvrijheid en, natuurlijk, stijl. Ik ben ervan overtuigd dat de heer Tihany een unieke stijl zal creëren voor onze nieuwe schepen, die ons zal helpen om onze gasten een onvergetelijke en fijne vakantie te bieden’. 

In de lay-out van de nieuwe schepen wordt rekening gehouden met de opmerkingen en suggesties van de gasten van Costa, het creëren van een efficiënter gebruik van de ruimtes op de schepen en uiteindelijk een verbeterde ervaring aan boord voor gasten. De nieuwe Costa schepen worden, samen met de twee nieuwe schepen die zijn besteld door zustermaatschappij AIDA Cruises, de eerste in de cruise-industrie die worden voortgedreven op vloeibaar aardgas. Elk van de Costa schepen, die op de Meyer scheepswerf in het Finse Turku worden gebouwd, hebben een brutotonnage van 180.000 en gaan 2.600 hutten bevatten die 6.600 passagiers kunnen huisvesten. 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!