Cruisereiziger
Benoemingen

Italiaan Sagani benoemd tot kapitein Majestic Princess

Kapitein Dino Sagani

De Italiaan Dino Sagani wordt de kapitein van de Majestic Princess, het volgende nieuwe cruiseschip van Princess Cruises. Als Sagani met verlof is neemt een veteraan van Princess Cruises, de Engelse kapitein Craig Street, zijn taken waar. ‘We zijn verheugd dat we zulke ervaren kapiteins hebben kunnen aanstellen voor ons nieuwe cruiseschip. Deze officieren beschikken over aanzienlijke ervaring en vaardigheden zowel op maritiem- als op managementvlak. We zijn er dan ook van overtuigd dat zij de toekomstige gasten van de Majestic Princess een gedenkwaardige cruisevakantie zullen bezorgen’, aldus Jan Swartz, president van Princess Cruises.

Dino Sagani is sinds 1995 in dienst van Princess Cruises. In 2007 werd hij gepromoveerd tot kapitein. Sindsdien was hij de eindverantwoordelijke op de Sea Princess, Dawn Princess, Sapphire Princess, Diamond Princess en meest recent als vervanger op de Royal Princess en Regal Princess. Ook Craig Street heeft een lange staat van dienst bij de Amerikaanse rederij. In 1990 begon hij als cadet en werkte hij zich vervolgens op in het bedrijf. In 2008 kreeg hij voor de eerste keer een cruiseschip onder zijn hoede, de Star Princess. Daarna voer Street op o.a. de Caribbean Princess, Golden Princess, Sea Princess, Sun Princess en de voormalige Royal Princess.

De Majestic Princess is het eerste cruiseschip dat speciaal wordt gebouwd en ingericht voor de Chinese markt. Naast de specifieke Chinese kenmerken die de komende maanden bekend worden gemaakt krijgt het schip veel dezelfde voorzieningen als de Royal Princess en Regal Princess. Dit betreft een atrium die meerdere verdiepingen bestrijkt en dienst doet als sociaal middelpunt van het schp, de Seawalk, de interactieve Princess Live! studio en een speciale Chef’s Table Lumiere voor prive dineren. De Majestic Princess zal het gehele jaar door in China gaan varen met Shanghai als thuisbasis. Het krijgt een capaciteit van 3.560 passagiers.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger