‘Uitdokken Ovation of the Seas op zaterdag 20 februari’

Ovation of the Seas
Ovation of the Seas

Update 16/2/2016: Het uitdokken vindt plaats op 18 februari. Lees hier meer.

De bouw van het nieuwe cruiseschip Ovation of the Seas op de Meyer Werft in Papenburg bevindt zich in een vergevorderd stadium. De Duitse krant Neue Osnabrucker Zeitung meldt dat het derde schip in de Quantum-klasse van opdrachtgever Royal Caribbean op zaterdag 20 februari het bouwdok zal verlaten. Voorafgaand dient eerst een tweede drijvend deel van de toekomstige Genting Dream in de haven van de werf te worden gesleept. Deze zal samen met het eerste deel dat sinds eind vorig jaar aan de kade ligt na het uitdokken van de Ovation of the Seas het bouwdok ingaan. Oplevering van dat schip van Dream Cruises staat komende herfst gepland. De eemstocht van de Ovation of the Seas (348 meter lang en 41 meter breed) zal naar verwachting medio maart plaatsvinden. Een maand later komt het schip (168.800 brutoton) officieel in de vaart.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!