Cruisereiziger
Goede doelen

Holland America Line doneert $4,7 miljoen voor kankerbestrijding

On DeckTer ere van Wereldkankerdag heeft Holland America Line bekendgemaakt dat tot op heden, met dank aan haar passagiers en bemanningsleden van de rederij, er meer dan 4,7 miljoen dollar is opgehaald voor kankeronderzoek door middel van het ‘On Deck for a Cause’ programma. Momenteel komen de opbrengsten ten goede aan zes internationale organisaties die zich inzetten tegen kanker in Nederland (KWF Kankerbestrijding), Verenigde Staten, Canada, Australië, Duitsland en Verenigde Staten.

On Deck for a Cause’ nodigt gasten tijdens een zeedag op een cruise uit om deel te nemen aan een niet competitieve 5km sponsorloop aan boord van één van de 13 Holland America Line schepen. Sinds 2006 hebben duizenden cruisepassagiers meegedaan in dit programma.

“We bedanken oprecht alle Holland America Line gasten en werknemers die gul hebben gegeven aan On Deck for A Cause en ons geholpen hebben de 4,7 miljoen dollar op te halen om tegen kanker te vechten,” zegt Orlando Ashford, president van Holland America Line. “Kanker is een ziekte die veel te veel levens over de hele wereld raakt. Door ‘On deck’ helpen we mee om genezing te vinden.”
Gasten van elke leeftijd kunnen meedoen. Daarbij wordt een bijdrage gevraagd van 20 dollar aan de Holland America Line Foundation, waarvan 75% direct voor het goede doel is. Deelnemers ontvangen o.a. een ‘On Deck for a Cause’ t-shirt, een armbandje en een receptie na de loop. Afhankelijk van het schip worden er negen tot 12 rondjes gelopen. In 2016 worden net als in 2015 meer dan 500 lopen georganiseerd.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)