Video: Uitdokken Ovation of the Seas bij Meyer Werft in Papenburg

Het nieuwe schip Ovation of the Seas van Royal Caribbean is vandaag (in plaats van 20 februari) uitgedokt uit hal II van de Meyer Werft in Papenburg.

De Ovation of the Seas, 168.666 ton, biedt met haar lengte van 347,75 meter en 41,4 meter breed, plaats aan 4188 passagiers.  De start van het uitdokken stond gepland omstreeks 12:30 uur. Nadat de Ovation in zijn geheel uitgedokt was rond 15:30 uur, werd het schip vastgelegd aan de werkkade waar de komende tijd de schoorsteen wordt aangebracht en de North Star, een uitkijkbol.

Halverwege maart vindt de Eemstocht plaats. In de tussentijd wordt het schip verder afgebouwd met testen en opleveringen aan de rederij.

Om plek te creëren voor de Ovation of the Seas aan de werfkade, verplaatste de Meyer Werf een bouwdeel van het in aanbouw zijnde schip Genting Dream. Het tweede bouwdeel van dit schip werd vóór de Ovation of the Seas uitgedokt. Na het uitdokken van de Ovation is er vervolgens plek in bouwhal 2 om daar de Genting Dream af te bouwen zodat deze in de herfst van 2016 klaar is.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)