Crystal Cruises wil SS United States weer in de vaart brengen

ss-united-states-by-crystal-cruises-3-HR
SS United States by Crystal Cruises

Crystal Cruises heeft donderdag tijdens een persconferentie in de Manhattan Cruise Terminal in New York haar plannen bekendgemaakt voor de transformatie van de 65-jaar oude ‘ocean liner’ SS United States in een moderne, luxe cruiseschip. Het Amerikaanse vlaggenschip ligt al sinds 1996 in de haven van Philadelphia zonder enige bestemming. Crystal wil samen met de huidige eigenaar, de SS United States Conservancy, het schip op een zodanige manier verbouwen dat de historische elementern, zoals de promenade en de Navajo Lounge, van de originele United States bewaard blijven, maar dat ook het ook gaat voldoen aan de huidige normen en regelgeving.

Uiteindelijk moet het onder de naam ‘United States by Crystal Cruises’ 400 suites gaan bevatten die plek gaan bieden aan 800 passagiers. De eerste stap is echter het laten uitvoeren van een technische haalbaarheidsstudie om te bepalen of het schip kan worden opgeknapt. Dit zal waarschijnlijk eind 2016 worden afgerond. Crystal Cruises zal hiervoor alle kosten voor haar rekening nemen. De United States heeft nog steeds het record voor het snelste cruiseschip ter wereld.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!