Exclusief: Blik op de MSC Meraviglia

MSC MeravigliaMSC Cruises heeft afgelopen week meer details bekend gemaakt van het eerste schip in de Vista klasse; de MSC Meraviglia, dat ‘wonder’ betekent in het Italiaans. Cruisereiziger was erbij toen CEO Gianni Onorato een inkijkje gaf in het nieuwe schip.

Het schip zal in meerdere opzichten verschillen van de huidige schepen in de vloot van MSC Cruises, in zowel innovaties, ontwerp en design, hutten en entertainment. De oplevering van de MSC Meraviglia (167.700 brutoton), dat plaats gaat bieden aan 5.700 passagiers, staat gepland in mei 2017. De doop van het cruiseschip zal op 1 juni 2017 plaatsvinden in de Franse havenstad Le Havre.

De Meraviglia (315 meter lang, 43 meter breed) wordt ingericht op een manier waardoor het geschikt is voor cruises in alle jaargetijden, waaronder diverse eetgelegenheden en entertainment keuzes, nieuwe panoramische ruimtes, een groot theater en een spectaculair pretpark gekoppeld aan een openlucht waterpretpark en een overdekte promenade met een LED koepeldak.

Hutten

De MSC Meraviglia biedt een uitgebreide MSC Yacht Club, met een luxe zone op het voordek. Nieuw zijn de duplex suites, daarnaast zijn er een groot solarium, een privé lounge en een restaurant. MSC Cruises introduceert voor de eerste maal duplex hutten met twee verdiepingen met een eigen whirlpoll op het balkon. Op de tweede etage bevindt zich een bed mét uiteraard een prachtig uitzicht. Op de begane grond is de woonkamer annex slaapplek voor nog twee personen. De inrichting van alle hutten wordt door CEO Gianni Onorato omschreven als die van een “boutiekhotel” in een moderne warme look. Op de MSC Meraviglia zijn hutten beschikbaar, die aan elkaar verbonden kunnen worden tot grote familiehutten. Heb je 3 slaapkamers extra nodig? Dan is het mogelijk om een hut te construeren met een ouderslaapkamer met badkamer (eventueel ook met balkon) en 3 binnenhutten daaraan te verbinden met tussendeuren die open kunnen.

Ontwerp en design

MSC Cruises heeft voor het ontwerp en interieur een aantal extra ontwerpers aangetrokken. Het team van De Jorio International werkt ditmaal voor het eerst samen met Tilbury Design.  MSC Cruises maakte voor het ontwerp van vele ruimtes gebruik van de 3D mogelijkheid van het Centre Industriel de réalité virtuelle in St. Nazaire om ideeën uit te proberen. Door middel van de modernste technieken en een 3D bril stap je in de wereld van 3D en waan je je in de ruimtes.

Entertainment en Ontspanning

Aft lounge
Aft Lounge MSC Meraviglia

Samen met Cirque du Soleil heeft MSC Cruises op de MSC Meraviglia een prachtig theater, de 1000m2 Aft Lounge, ter waarde van 20 miljoen euro ontworpen aan de achterzijde van het schip met indrukwekkende grote glazen wanden. Cirque du Soleil ontwerpt daarbij acht unieke shows met baanbrekend entertainment en dinermogelijkheden.  De artiesten van Cirque du Soleil zullen zes avonden per week twee shows per avond geven aan boord van de MSC Meraviglia.

Op de MSC Meraviglia zal de rederij voor het eerst intensief samenwerken met Samsung op het gebied van technologische ontwikkelingen, zoals de ‘Near Field Communication’ technologie, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt voor gasten om aan boord met behulp van hun cruise-kaart, smartphone of armband, te betalen, toegang krijgen tot hun hut en hun kinderen te vinden door middel van geografische-locaties. Op strategische plekken worden interactieve publieke schermen en displays gehangen. Bijzonder wordt ook de mogelijkheid om virtueel kleding te passen in de winkels. Ook zal Samsung  gespecialiseerde apparatuur in de medische centra van de schepen plaatsen.

Promenade

Winkelen en restaurants

De Meraviglia heeft een 80 meter lange promenade waar een even zo groot koepeldak boven hangt. De straat bevat talloze winkels, restaurants en leuke plekjes voor shoppen en ontspanning. Er is een tweede etage waarvandaan cruisepassagiers naar beneden kunnen kijken. Opvallend is de prachtige promenade met een LED koepeldak dat zich aanpast naargelang wat er voor sfeer nodig is, bijvoorbeeld een helderblauwe lucht of een nacht met sterren.

Restaurants

MSC Cruises biedt op de MSC Meraviglia 12 verschillende diner/eet mogelijkheden aan. Naast de hoofdrestaurants zijn er een Teppanyaki, Sushi, een Steakhouse met mediterrane invloeden en het bekende Eataly voor Italiaanse gerechten.

Kinderen en jongeren

Naast het prachtige zwembad op het middendek zal voor de kinderen en jongeren een waterpark aanwezig zijn met talloze glijbanen, kinderbad met waterspelen en een touwparcours.

waterpark

Alle clubs die de afgelopen jaren bij MSC zijn geïntroduceerd, komen terug op het gloednieuwe schip. Voor de allerjongsten tot 3 jaar is een Baby Chicco club met leuk speelgoed voor de kleinsten. Vanaf 3 tot 6 is de Lego Mini Club het speelparadijs. Vervolgens lopen de leeftijdsgroepen op (7-11, 12-14, 15-17) elk met eigen ruimtes die al naar gelang dag en tijdstip kunnen veranderen in een bioscoop, game-room of disco.

Routes

routes msc meravigliaDe MSC Meraviglia zal vanaf 11 juni 2017 vanuit drie thuishavens cruises gaan maken in de Middellandse Zee: Barcelona, Marseille en Genua. Het schip bezoekt verder Napels (Pompeii), Messina (Sicilië) en Valletta (Malta). De cruises duren acht dagen (zeven nachten) en zijn inmiddels boekbaar vanaf €659 (binnenhut Bella Experience) bij MSC Cruises.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)