Interview met Holland America Line Cruisereizigers: Pim en Diana

Diana en Pim zijn een jong stel dat regelmatig meevaart met de Holland America Line. Cruisereiziger Miriam was nieuwsgierig naar hun vakantie-ervaringen en sprak met ze op het zonnige achterdek van het MS Rotterdam.

Hoe zijn jullie aan het cruisen begonnen? Diana vertelt: “In 2007 waren mijn ouders 25 jaar getrouwd en wilden zij met de familie én aanhang een bijzondere reis maken. Mijn vader is loods en wilde graag een cruise maken. Zo zijn we in aanraking gekomen met het cruisen. Onze eerste cruise was op de MS Ryndam vanuit Rotterdam. Diezelfde dag lag ook het MS Rotterdam aan de kade voor een oversteek naar New York. Heel bijzonder!”  Pim was in eerste instantie wel sceptisch: “We hadden nooit van te voren gedacht dat we het zo leuk zouden vinden.” Het beviel uitstekend en bij hun terugkomst was het stel zich binnen week aan het oriënteren voor een volgende cruise.

Wat bevalt jullie zo aan boord? Pim: ”Aan boord is er zo’n service en veel is inclusief. Bij hotels op het vasteland kan je dat niet altijd zeggen”. Het stel geniet volop: “We kunnen op het schip ons eigen ritme volgen en we willen vooral niet teveel op het schema hebben staan. Op onze vakantie hoeft niets en alles mag.” Ze doen niet vaak mee met het aangeboden programma, wél genieten ze van de theatershows.

Pim en Diana

In welke hut verblijven jullie? “We zijn gestart in een binnenhut en verblijven nu meestal in een buitenhut. We hoeven eigenlijk ook geen categorie hoger. Als we maar wel licht hebben zodat we de haven zien bij het binnenvaren,” aldus Pim. “Een binnenhut vinden we te donker”.

Hoe ziet jullie dag eruit? “We gaan altijd van boord als we in een haven zijn. We ontdekken dan lopend of met het openbaar vervoer de bestemming waar we zijn. Dat is eigenlijk overal goed te doen”. Ze kiezen er ook soms voor om wat korter van boord te gaan en vroeger terug te zijn. Dan lunchen ze aan boord. Ze gaan een enkele keer op excursie. Diana: “We moeten goed op de tijd letten. Eenmaal waren we bijna te laat voor onze bus in Rome aan het einde van de dag.  Gelukkig stond de bus nog op ons te wachten!”

Op een zeedag hebben ze vooral géén strak schema. Diana: ”We doen weinig met de aangeboden activiteiten mee. Als ik aan het lezen ben op een stille plek met een drankje, en ik merk dat ik te laat ben voor een activiteit, vind ik dat niet erg.”  De gala- avonden zijn favoriet bij beiden om aan mee te doen. Diana: “Je voelt je net als in een film en de menu’s hebben wat meer bijzondere gerechten.”

Hoe dineren jullie?  “We hebben vaak een open zitting, maar onze favoriet is een vaste late zitting. Je kunt dan echt een band opbouwen met de obers. Wij willen graag de mensen leren kennen.” Een tafel voor 2 is hun favoriet. Diana vertelt over een bijzondere ontmoeting: “We hebben een keer zo oprecht lieve mensen ontmoet, die aan de tafel naast ons zaten. Een ouder stel die zo mijn opa en oma konden zijn, waarmee we tot sluitingstijd van het restaurant zaten te kletsen!”

Nieuw Amsterdam
Nieuw Amsterdam

Wat is voor jullie de reden om met de HAL te cruisen? Pim: “Voor mij is het totale ontspanning als ik een cruise maak met Holland America Line. We vinden het luxer dan bij ons thuis! Diana voegt toe: “De schepen zijn galant en helemaal niet massaal bij de HAL.” De schepen passen dan ook goed bij hen, vindt het stel. Diana: “Het is precies goed voor ons. Als we de drukte willen opzoeken doen we dat. Maar een keer rustig in de bibliotheek of Crows Nest een eigen boek lezen kan ook. We vinden altijd wel een plekje.”

Welk schip bevalt jullie het beste? Diana: ”De Nieuw Amsterdam en Eurodam  zijn wat frisser en moderner, groter en wat wijdser opgezet. Maar het klassieke van de Rotterdam vind ik ook fijn, vooral omdat alle ruimtes in elkaar overvloeien.” Toch vinden ze het lastig om een keuze te moeten maken omdat elke grootte zijn voordeel heeft. Pim: “Bij de grotere schepen is het handig dat de sportschool net even wat groter is zodat de fitnessapparaten sneller beschikbaar zijn.”

Tot slot, waar willen jullie nog naar toe cruisen?  Pim: “Alle reizen zijn ons bijgebleven. Maar we zouden graag nog naar Indonesië willen.” Diana vult enthousiast aan: “En dan naar Hong Kong en Singapore voor de cultuur. Ik ben er nog nooit geweest en ik ben nieuwsgierig naar het onbekende daar.” Voor de natuur zouden ze richting Amerika willen, naar Alaska of Antarctica. Pim zoekt het dichterbij : “Naar IJsland en bijvoorbeeld van Rotterdam naar Barcelona.”  Ze wachten nog wel een half jaar omdat het stel inmiddels een baby heeft gekregen. “Maar daarna willen we zeker (weer) gaan cruisen met Holland America Line!”.

Dit artikel is mede tot stand gekomen in samenwerking met de Holland America Line.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)