Cruisereiziger
Doop

Doop AIDAprima op zaterdag 7 mei tijdens Hafengeburtstag Hamburg

AIDA_prima_Microsite_news_feuerwerk_900x500_KW8
Foto: AIDA Cruises

Het cruiseschip AIDAprima, het elfde cruiseschip in de vloot van AIDA Cruises, zal op zaterdag 7 mei in Hamburg worden gedoopt tijdens de ‘Hafengeburtstag Hamburg’, dat van 5 tot en met 8 mei plaatsvindt. Dat heeft de grootste Duitse cruisemaatschappij maandag bekendgemaakt. De feestelijke ceremonie zal voor de St. Pauli Landungsbrücken plaatsvinden en zal gepaard gaan met een spectaculaire lichtshow en bekroond worden met het jaarlijkse hoogtepunt van het maritieme evenement, het grote AIDA vuurwerk.

De AIDAprima zal in de Duitse havenstad begeleid worden door een ander schip uit de vloot van AIDA Cruises, de AIDAaura. Beide schepen treffen elkaar al zaterdag 6 mei op de Noordzee. De AIDAprima is dan net vertrokken uit Rotterdam na haar maidencall en de AIDAaura is afkomstig uit Southampton. Een dag later arriveren ze beide in de vroege morgen in de haven van Hamburg. De AIDAprima zal aanleggen bij de nieuwe Cruise Terminal Steinwerder en de AIDAaura bij de Cruise Terminal Altona.

In de avonduren presenteren beide cruiseschepen zich op de ‘Catwalk der Kussmundschonheiten’. Aansluitend nemen ze hun plaats in voor de Landungsbrucken, waarna de AIDAprima zal worden gedoopt. De doop zal via een live-uitzending te volgen zijn zowel op alle cruiseschepen van AIDA Cruises als via de diverse AIDA-kanalen op internet. Na het vuurwerk vertrekt de AIDAprima voor haar wekelijkse cruise naar Southampton, Le Havre, Brussel en Rotterdam. De AIDAaura zet koers naar Denemarken en Noorwegen.

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger