Zes riviercruiseschepen Viking River Cruises gedoopt in Amsterdam

Op dinsdag 1 maart 2016 heeft Viking River Cruises zes van haar nieuwe riviercruiseschepen in Amsterdam laten dopen. Voor elk van de schepen werden de doopmoeder en de kapitein uitgenodigd voor het uitspreken van de traditionele maritieme woorden en het doorknippen van een rood lint. Het ging dit jaar om 6 schepen, de Viking Alruna, Viking Egil, Viking Kadlin, Viking Rolf, Viking Tialfi en Viking Vihjalm. De luxe riviercruiseschepen ontvangen ieder 190 passagiers. Door een nieuw design zijn de suites groter dan ooit en bevatten niet alle suites op eenzelfde dek dezelfde layout.

De schepen gaan voornamelijk de oudere schepen in de vloot vervangen. De Viking Kadlin en de Viking Rolf zullen op de Seine in Frankrijk gaan varen. De overige vier op de Rijn, Main en Donau.

De grootste riviercruiserederij ter wereld is een vaste gast in de Amsterdamse haven. In eerdere jaren werden respectievelijk 8 (2015), 9 (2014) en 10 (2013) schepen tegelijkertijd in de hoofdstad gedoopt. Viking River Cruises heeft momenteel 60 riviercruiseschepen in de vloot die cruises varen op rivieren in Europa, Rusland, Azië en Egypte. 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.