Video: Skyride hoogtepunt op Carnival Vista

Een van de letterlijke hoogtepunten aan boord van het nieuwe cruiseschip Carnival Vista (133.500 brutoton), dat in mei van dit jaar in de vaart komt, is de Skyride. Het gaat om een ligfiets op een monorail waarmee je jezelf op het 240 meter lange parcours kunt begeven en ondertussen geniet van het panoramische uitzicht. Er kunnen snelheden worden behaald van 40 kilometer per uur. Aan het gebruik zijn geen kosten verbonden. In onderstaande video van Carnival Cruise Line wordt een kijkje geboden in het ontwerp en de installatie van deze bijzondere attractie. Aan het woord komen de uitvinder Scott Olson en Matteo de Stauber van scheepsbouwer Fincantieri.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!