Disney Cruise Line kondigt bouw twee nieuwe cruiseschepen aan

Disney__Cruise_Line_Announces_Two_New_Shipsklein_W716
Foto: Disney Cruise Line

Disney Cruise Line heeft donderdag de bouw van twee nieuwe cruiseschepen bekendgemaakt. De Amerikaanse cruisemaatschappij is daarvoor een intentieverklaring aangegaan met de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft. Volgens de huidige planning moeten de twee toevoegingen aan de vloot in 2021 en 2023 gereed zijn. De nieuwe schepen zijn met 135.000 brutoton iets groter dan de twee laatste schepen van de rederij, de Disney Dream (2011) en Disney Fantasy (2012), die elk een brutotonnage van 130.000 hebben. Het aantal hutten blijft hetzelfde met 1.250. De designplannen, scheepsnamen en routes zijn momenteel in ontwikkeling. Meer details over de nieuwbouwschepen zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.