Eerste blok gelegd voor MSC Seaside in Monfalcone

MSC Seaside
MSC Seaside

Vrijdag is op de scheepswerf Monfalcone van Fincantieri het eerste blok gelegd van het cruiseschip MSC Seaside, de eerste uit de gelijknamige klasse van MSC Cruises. Het is de officiële start van de bouw van de romp die bestaat uit secties met meerdere blokken. Volgende maand staat alweer de volgende mijlpaal in de bouw van de MSC Seaside (154.000 brutoton) op het programma. Op 21 april staat de muntceremonie gepland. Het grootste schip dat ooit in Italië is gebouwd zal in november 2017 in de vaart komen. In december 2017 zal de doop plaatsvinden in Miami. Fincantieri bouwt in opdracht van MSC Cruises twee cruiseschepen in de Seaside-klasse met een optie voor een derde schip. De totale investering bedraagt 2,1 miljard euro.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!