Cruiseschip Pacific Pearl in 2017 naar Cruise & Maritime Voyages

ColumbusCruise & Maritime Voyages (CMV) heeft maandag bekendgemaakt dat in 2017 haar vloot wordt uitgebreid met het cruiseschip Pacific Pearl, dat wordt overgenomen van P&O Cruises Australia. Vanaf 9 juni 2017 zal het schip voor de Britse rederij gaan varen onder de nieuwe naam Columbus. Het zal het gehele jaar door vanuit Londen Tilbury haar cruises gaan maken. Het nieuwe vlaggenschip (63.786 brutoton) van CMV bevat 775 hutten die plaats bieden aan 1.400 passagiers. De Columbus, dat zich alleen richt op volwassenen (16 jaar en ouder), is naast de Magellan, Marco Polo, Astor en Astoria het vijfde schip van CMV.

In augustus vorig jaar heeft het cruiseschip in Sydney reeds een uitgebreide make-over gekregen. Toch zal het in april en begin mei volgend jaar na de overdracht in Singapore in droogdok gaan voor een nieuwe look en enige renovatiewerkzaamheden. Daarbij worden de hutten en publieke ruimtes onder handen genomen en veranderen de huidige jeugdruimtes in een lounge, bibliotheek, spelkamer en een ruimte voor hardarbeid. Op 8 juni zal het schip tijdens een gala-evenement worden gelanceerd. De verkoop van de eerste cruises van de Columbus gaat eind deze maand van start.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!