Live: Eemstocht Ovation of the Seas vrijdagmiddag 11 maart

Ovation of the Seas op de Eems - 16:44 uur
Ovation of the Seas op de Eems – 16:44 uur

Volgens planning van de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft is vandaag vrijdag 11 maart 2016 de start van de Eemstocht van de Ovation of the Seas vanuit Papenburg begonnen.

De aankomst van het schip in het Nederlandse Eemshaven staat voor zaterdagavond gepland. Voor de aankomst in Eemshaven wordt nog op zee een test uitgevoerd om te kijken wat het schip aankan qua hellingsgraad. Na een kort verblijf in Eemshaven gaat het schip voor een aantal dagen naar de Columbuskade in Bremerhaven.

De voorlopige planning is als volgt:
Vrijdag 11 maart 2016:
Ca. 14:00 uur Trossen los bij de Meyer Werft (te volgen op webcam www.meyerwerft.de)
Ca. 18:45 uur Friesenbrug (Weener)
Ca. 21:00 uur Jann-Berghaus-brug (Leer)

Zaterdag 12 maart 2016:
Ca. 01:30 uur Aankomst Ems sperrwerk (Gandersum)
Ca. 02:30 uur Passage Ems sperrwerk
Ca. 03:30 uur Emden
Ca. 08:00 uur Passage Pier Eemshaven, 19:00 aankomst haven Eemshaven

Ovation of the Seas - op de Eems 20:30 uur
Ovation of the Seas – op de Eems 20:30 uur

Op de webcam van de Meyer Werft is het begin van de tocht te volgen. De regionale Duitse televisiezender NDR brengt daarnaast een live-stream vanaf 13:00 uur: klik hier.

Alle planningen en tijden zijn onder voorbehoud van getijden en weer!

Een team van de Lotsenbrüderschaft Emden begeleidt ditmaal ook weer de Eemstocht. Zij hebben met alle betrokkenen de manoeuvres geoefend in een computergestuurde simulator in Wageningen om beter voorbereid te zijn. Samen met twee slepers zal het schip de Eemstocht uitvoeren. De Ovation is met haar 168.666 ton een van de grootste ooit in Duitsland gebouwde cruiseschepen. De Ovation of the Seas wordt begin april 2016 aan rederij Royal Caribbean Int. overgedragen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)