Video: Ovation of the Seas na succesvolle Eemstocht gearriveerd in Eemshaven

Het nieuwe cruiseschip Ovation of the Seas is zaterdagochtend omstreeks 08:00 uur, eerder dan verwacht, gearriveerd in de Nederlandse Eemshaven. Daarmee kwam een einde aan een succesvolle Eemstocht die vrijdagmiddag rond 15:00 uur begon bij de Meyer Werft in Papenburg. Twee sloopboten trokken het schip van Royal Caribbean International (167.000 brutoton) achterstevoren over de Eems. Onderweg werden de Friesenbrug bij Weener (19:45 uur), Jann-Berghaus-brug bij Leer (22:00 uur), Ems sperrwerk (00:45 uur) en Emden gepasseerd. Het derde schip uit de Quantum-klasse ligt momenteel in de Julianahaven.

De komende weken zal de Ovation of the Seas o.a. vanuit de Duitse Bremerhaven meerdere testvaarten op de Noordzee gaan maken. Begin april staat de overdracht gepland aan Royal Caribbean International. Op 15 april maakt het schip haar ‘maiden call’ in Rotterdam (11:00-17:00 uur).

Het Dagblad van het Noorden maakte onderstaande video van de aankomst van de Ovation of the Seas in de Eemshaven:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.