AIDAprima is overhandigd aan AIDA Cruises en op weg naar Hamburg

AIDAprima_Uebergabezeremonie_kleinMaandag heeft tijdens een feestelijke ceremonie in het Japanse Nagasaki de officiële overdracht plaatsgevonden van het nieuwe cruiseschip AIDAprima van scheepsbouwer Mitsubishi Heavy Industries Ltd aan AIDA Cruises. Michael Thamm, CEO van de Costa Group en Felix Eichhorn, President van AIDA Cruises, waren namens de opdrachtgever aanwezig. Het schip is inmiddels vanuit Nagasaki vertrokken op weg naar haar thuishaven Hamburg, waar het 11e schip in de AIDA vloot op 7 mei zal worden gedoopt door Emma Schweiger tijdens de Hafengeburtstag Hamburg.

’20 jaar geleden is AIDA Cruises gestart met het concept van modern cruisen. Met ons nieuwe vlaggenschip en de volgende drie nieuwbouwschepen zullen we de Duitse cruisemarkt een belangrijke groei-impuls geven. We zijn weer een nieuwe weg ingeslagen en bieden als eerste rederij het gehele jaar door cruises aan vanuit Duitsland. Ik ben ervan overtuigd dat we met onze unieke diversiteit op de AIDAprima nieuwe doelgroepen zullen bereiken’, aldus Felix Eichhorn. De AIDAprima zal vanaf 30 april 2016 wekelijks 7-daagse cruises maken vanuit Hamburg en Rotterdam naar Southampton, Le Havre en Zeebrugge.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!