Cruisereiziger
Bestemmingen

KLM vliegt deze zomer rechtstreeks naar Southampton en Genua

KLM breidt deze zomer het netwerk uit door onder andere nieuwe lijndiensten in Europa aan te bieden.  In de zomer van 2016 breidt KLM haar middellange afstandsnetwerk uit met lijndiensten naar zeven nieuwe (cruise)bestemmingen: Southampton, Inverness, Dresden, Genua,  Valencia, Alicante en Ibiza.

De populaire cruisebestemming Southampton en Genua zijn dus dichterbij dan ooit. Op Southampton wordt tweemaal per dag gevlogen en op Genua eenmaal per dag. Vanaf Southampton vertrekken cruises van rederijen zoals Celebrity Cruises, Cunard, Royal Caribbean, Fred. Olsen Cruise Lines, Princess en P&O Cruises. Vanuit Genua vertrekt een groot aantal MSC cruiseschepen.

“KLM investeert  deze zomer verder in haar product. Niet alleen met nieuwe toestellen maar ook met mooie, nieuwe bestemmingen. Het is belangrijk voor KLM dat haar netwerk groeit en voor de passagier betekent dit nog meer keuzemogelijkheden in bestemmingen.” aldus Pieter Elbers – KLM president-directeur & CEO.

Southampton Airport ligt op ongeveer 8 km van de cruiseterminal(s) in Southampton. Op weekdagen vliegt de KLM vanaf Schiphol ‘s ochtends 08:35 uur (terug om 09:20 uur) en ‘s middags om 16:40 (terug om 17:25 uur) naar Southampton. In het weekend doet de KLM alleen de middagvlucht.  De vlucht duurt 1 uur en 10 minuten. Met een taxi of bus sta je zo bij de cruiseterminals. Vanaf 16 mei 2016 gaat de nieuwe dienstregeling naar Southampton in.

Het vliegveld van Genua, Aeroporto di Genova, ligt vrijwel ín de langgerekte Italiaanse stad. Vanaf 22 april 2016 vertrekt KLM vanaf Schiphol om 10:05 uur. De vlucht duurt 1 uur en 40 minuten. De terugvlucht gaat om 12:20 uur. Perfecte tijden voor het in- en ontschepen.

Update februari 2019: De KLM stopt per 1 april 2019 met vluchten naar Southampton. Een alternatief is vliegen op Londen Heathrow. Daarna ga je met een transferbus van de rederij of openbaar vervoer naar Southampton. Klik hier voor meer informatie.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)