Te waterlating Viking Sky in Ancona

viking
Zusterschip Viking Star

Viking Ocean Cruises vierde de tewaterlating van het derde schip in de vloot, de Viking Sky. Het luxe schip voor 930 passagiers  (47.800 ton) raakte woensdag 23 maart voor de eerste maal het water. De ceremonie vond plaats in de Fincantieri werf in het Italiaanse Ancona. Bovendien was dit één dag voor de officiële overhandiging van de gloednieuwe Viking Sea. Dit schip zal pas in april haar eerste cruise met gasten gaan maken.  De Viking Sky staat gepland voor 2017.

Viking maakte daarnaast bekend dat de rederij een order heeft geplaatst voor nog eens drie nieuwe schepen. Dat maakt het aantal schepen in de vloot in 2020, op zes schepen.

“Het is een speciale dag wanneer een nieuw schip voor de eerste maal het water ontmoet. Dit is ons derde schip dat in drie jaar te water wordt gelaten, dus het is een moment van trots voor de gehele Viking familie,” zegt Torstein Hagen, oprichter en voorman van Viking Cruises. “Ons eerste schip Viking Star, beleefde een enorm succes in haar eerste seizoen. Ik kijk er naar uit om de vijf zusterschepen te zien die de komende jaren hopelijk hetzelfde succes zullen kennen.”

Bij de tewaterlating van de Viking Sky fungeerde de zus van oprichter Hagen, Marit Barstad als madrina. Zij plaatste ook drie munten onder de scheepsmast. Op de drie munten stonden drie jaren, de geboortejaren van de madrina Marit Barstad (1943), van de moeder van Thorstein Hagen (1911) en het geboortejaar (1948) van de broer van Hagen. Het zal twee dagen duren voordat het dok vol gelopen is met water. Daarna slepen de bouwers het schip naar een ander dok waar het interieur wordt geplaatst.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)