Cruisereiziger
ContractNieuwe cruiseschepen

Fincantieri gaat zusterschip Seven Seas Explorer bouwen

Seven Seas Explorer @ Regent Seven Seas Cruises
Seven Seas Explorer @ Regent Seven Seas Cruises

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. heeft donderdag bekendgemaakt dat het tot een akkoord is gekomen met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri voor de bouw van een zusterschip van de Seven Seas Explorer voor haar merk Regent Seven Seas Cruises.

Oplevering moet in 2020 plaatsvinden. De contractprijs voor het schip bedraagt 442 miljoen euro. De Seven Seas Explorer, de eerste nieuwbouw voor de rederij in 14 jaar, komt volgens planning in juli 2016 in de vaart. Het tweede schip in de Explorer-klasse zal veel van de functies en voorzieningen van het ‘meest luxueuze cruiseschip ooit’ gaan bevatten zoals bijzondere gastronomische restaurants, luxe lounges en ruime accommodaties inclusief de Regent Suite, een nieuwe type ultra-luxe suite. Uitgebreide details over het nieuwe schip zullen op een later moment worden bekendgemaakt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!