Fincantieri overhandigt MS Koningsdam aan Holland America Line

Donderdag heeft in het Italiaanse Marghera de formele overdracht plaatsgevonden van het nieuwe cruiseschip MS Koningsdam door scheepsbouwer Fincantieri aan Holland America Line. Onder toeziend oog van o.a. Micky Arison (voorzitter van Carnival Corporation), Orlando Ashford (president van Holland America Line) en Stein Kruse (CEO Holland America Group) vond na de ondertekening de vlaggenceremonie plaats waarbij de Italiaanse vlag werd vervangen door de Nederlandse vlag. Tevens werd de bouwplaat van Fincantieri geplaatst met de naam van de scheepswerf en het bouwnummer van het MS Koningsdam op het Lido dek. Zaterdag 2 april vindt er nog een overhandigingsceremonie plaats.

“Vandaag is een feestelijke dag voor de gehele Holland America Line familie en een mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis. We delen allemaal in dit trotse moment bij het verwelkomen van het ms Koningsdam in onze vloot”, zei Orlando Ashford, president Holland America Line. “Het ms Koningsdam ziet er spectaculair uit en overtreft onze verwachtingen. We bedanken alle betrokkenen voor hun toewijding en betrokkenheid bij het tot leven brengen van onze visie.”

Het MS Koningsdam is, na het MS Nieuw Amsterdam in 2010, het 15de cruiseschip dat Fincantieri heeft gebouwd voor Holland America Line. Het is het eerste schip in de Pinnacle-klasse. Het heeft een brutotonnage van 99.800, is bijna 300 meter lang en bevat 1.331 hutten geschikt voor 2.650 passagiers. 70% van de hutten heeft een balkon. Het MS Koningsdam krijgt in 2018 een zusterschip in dezelfde klasse waarvan de naam nog niet bekend is gemaakt. Ook dit schip zal door Fincantieri worden gebouwd. Fincantieri heeft sinds 1990 72 cruiseschepen gebouwd waarvan 60 voor de merken van moedermaatschappij Carnival Corporation.

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!