Viking Sea vanuit Venetië vertrokken voor haar ‘maiden voyage’

Het nieuwe cruiseschip van Viking Ocean Cruises, Viking Sea, is maandag vanuit het Turkse Istanbul vertrokken voor haar ‘maiden voyage’ naar Venetië. Het tweede schip in de vloot van de Amerikaanse rederij maakt een 10-daagse cruise door de Middellandse Zee met stops in Kusadasi, Piraeus, Santorini, Kotor, Dubrovnik en Pula. Vervolgens zet het koers naar Londen waar op donderdag 5 mei de doop plaatsvindt op de Theems. Daarna zal de Viking Sea haar inaugurele seizoen doorbrengen met cruises in Scandinavië, de Baltische Staten en het westelijk- en oostelijk gedeelte van de Middellandse Zee.

De afgelopen jaren waren de meest besproken schepen de grootste schepen. Het is onze visie dat sommige cruisemaatschappijen zich te veel richten op het bouwen van grotere schepen en niet genoeg op het helpen van de gasten om de bestemmingen te verkennen. We hebben cruises samengesteld waarbij de bestemming centraal staat, met kleinere schepen met een slim ontwerp. Nu ons tweede schip onderweg is met haar eerste gasten kijken we ernaar uit om meer reizigers te introduceren met het cruisen met Viking, een stijl van cruisen die is geïnspireerd op onze ervaring en succes op de rivieren.

De Viking Sea heeft een brutotonnage van 47.800, 465 hutten voor 930 passagiers. Het is de tweede van in totaal 6 schepen die door Viking Ocean Cruises zijn besteld. Het derde schip, Viking Sky, wordt begin 2017 opgeleverd. De overige 3 schepen, waarvan de naam nog niet bekend is, zullen respectievelijk eind 2017, 2018 en 2020 in de vaart komen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!