Amsterdamse Cruiseterminal (PTA) klaar voor cruiseseizoen 2016

Ocean Dream - Peace BoatPassenger Terminal Amsterdam is officieel klaar voor het cruiseseizoen van 2016. Dit jaar ontvangt het schip 122 cruiseschepen. Iets minder dan vorig jaar (142 in 2015). Er zijn in totaal 37 in- en ontschepingen ofwel cruises die in Amsterdam starten en/of eindigen. Met de verlenging van de kade beschikt de terminal nu over 630 meter cruisekade en kunnen dit jaar gemakkelijk twee forse cruiseschepen aanmeren.Dit seizoen verwacht PTA maar liefst 11 schepen op een maiden call en zullen zij, zoals gebruikelijk symbolisch de sleutel van de stad Amsterdam overhandigd krijgen. De eerste maiden call is op 25 april 2016 met de komst van de AIDAdiva (AIDA Cruises). De AIDAdiva is 253 meter lang, telt 13 dekken en biedt plek aan 2050 cruisepassagiers. Zij vaart onder de Italiaanse vlag en maakt onderdeel uit van de vloot van AIDA Cruises.

De overige maidencalls zijn van Ocean Endeavour (12 mei), Mein Schiff 4 (13 mei), Koningsdam (21 mei), Sea Adventurer (25 mei),  Pacific Princess (2 juli), Mein Schiff 5 (2 september), Costa Favolosa (5 september), National Geographic Orion (8 september), AIDAaura, (1 oktober) en Ocean Dream (Peace Boat, 6 oktober).

Bekijk hier alle aankomsten in Amsterdam.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)