Fincantieri start met bouw Viking Sun

Viking Sky
Viking Sky

Woensdag vond op de werf van Fincantieri in Ancona de kiellegging plaats van het cruiseschip Viking Sun. Het eerste blok van 280 ton werd geplaatst in het droogdok. Het is de vierde nieuwbouw van Viking Ocean Cruises in een serie van 6. De Viking Sun (47.800 brutoton) wordt eind 2017 opgeleverd. Het gaat plaats bieden aan 930 passagiers in 465 hutten, net als haar zusterschepen Viking Star (gebouwd in Marghera), Viking Sea (recent opgeleverd vanuit Ancona) en Viking Sky. Laatstgenoemd schip wordt momenteel ook in Ancona gebouwd en is naar verwachting in februari 2017 gereed.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!