Ovation of the Seas overhandigd aan Royal Caribbean

Overdracht Ovation of the Seas
Overdracht Ovation of the Seas

Vrijdag heeft in het Duitse Bremerhaven de officiële overdracht plaatsgevonden van het nieuwe cruiseschip Ovation of the Seas van de scheepsbouwer Meyer Werft aan Royal Caribbean International. Het is het 24e schip in de vloot van de Amerikaanse rederij. Voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd. Richard D. Fain, president en CEO Royal Caribbean International Michael Bayley en Managing Partner van de Meyer Werft Bernard Meyer waren aanwezig bij de ceremonie. Ovation of the Seas is het derde schip in de Quantum-klasse, na Quantum of the Seas en Anthem of the Seas, dat is gebouwd in Papenburg.

Ovation of the Seas, dat speciaal is gebouwd voor de Chinese markt, zal vanuit Southampton enkele korte cruises gaan maken. Daarbij doet het vrijdag Rotterdam aan. Daarna vertrekt het voor een 53-daagse ‘Global Odyssey’ cruise naar haar nieuwe Chinese thuishaven Tianjin, waarvandaan ze in juni 2016 haar cruises gaat maken. Ze voegt zich in China bij de Quantum of the Seas, Mariner of the Seas, Voyager of the Seas en Legend of the Seas. Ovation of the Seas heeft een brutotonnage van 168.666 brutoton, bevat 18 dekken en 2.091 hutten voor een maximale capaciteit van 4.180 gasten.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!