H.K.H. Koningin Máxima der Nederlanden doopvrouwe voor Holland America Line’s nieuwste schip ms Koningsdam

hare_majesteit_koningin_m_xima__april_2013_-jpg
Koningin Maxima

Holland America Line’s traditie wordt voortgezet wanneer Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima der Nederlanden het nieuwste schip van Holland America Line, het ms Koningsdam, tijdens een ceremonie op 20 mei in Rotterdam doopt. Het schip, dat ruimte biedt aan 2.650 gasten, is het eerste van de nieuwe Pinnacle-class schepen binnen de vloot.

Leden van het Koninklijk Huis hebben tot nu toe elf schepen van Holland America Line gedoopt. Meest recent was de doop van het ms Nieuw Amsterdam door toenmalig Prinses Máxima in 2010 en de doop door toenmalig Koningin Beatrix van het ms Eurodam in 2008. De Statendam III werd in 1929 gedoopt door Prins Hendrik en Nieuw Amsterdam II in 1937 door Koningin Wilhelmina. Toenmalig Prinses Beatrix doopte de Statendam IV in 1957 en de Prinses Margriet in 1960. De Rotterdam V werd gedoopt in 1958 door Koningin Juliana. Prinses Margriet doopte de Prinsendam in 1972, de Nieuw Amsterdam II in 1983, de Rotterdam VI in 1997 en het ms Oosterdam in 2003.

“We zijn ontzettend vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Máxima de traditie van het dopen van Holland America Line schepen door leden van het Koninklijk Huis, die 87 jaar geleden begon, voortzet.”, zei Orlando Ashford, president Holland America Line. “We hebben voor Rotterdam als locatie voor de officiële ceremonie gekozen vanwege de diepe historische verbintenis tussen Holland America Line, de stad Rotterdam en de Nederlandse bevolking. De officiële doop van het ms Koningsdam op 20 mei wordt een zeer bijzondere dag in onze 143-jarige bedrijfshistorie”.

De officiële ceremonie vindt plaats in Rotterdam, aan boord van het schip tijdens een speciale 13-daagse doopcruise die vanuit Civitavecchia (Rome) vertrekt op 9 mei. Hierop volgend maakt het schip tijdens de zomerperiode vanuit Amsterdam cruises naar Noorwegen, de Baltische Staten en IJsland.

Na het Europese seizoen vaart het ms Koningsdam naar Fort Lauderdale in de Verenigde Staten voor winter- en voorjaarscruises in het Caribische gebied.

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

CruiseOnline - Nieuw! ANWB Captain Cruise Cruisereizen Stip TUI

Hoe ziet het schip eruit? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

3 gedachten over “H.K.H. Koningin Máxima der Nederlanden doopvrouwe voor Holland America Line’s nieuwste schip ms Koningsdam

 • 18 april 2016 om 15:21
  Permalink

  Alvast GEFELICITEERD!
  Prachtig deze aankondiging!
  HollandAmericaline staat voor HISTORIE EN KWALITEIT.
  Moge dit zich allemaal voortzetten in dit vlaggenschip De Koningsdam. Elke liefhebber herkent
  deze prachtige lijn van het nieuwe schip. BEHOUDEN VAART!

 • 1 mei 2016 om 19:41
  Permalink

  Worden de oud werknemrs verenigd in de LIJN ook uitgenodigd?

 • 2 mei 2016 om 20:12
  Permalink

  Beste h, Dat is ons niet bekend. U zult hiervoor contact moeten opnemen met Holland America Line. Gr, Miriam

Reacties zijn gesloten.