Zeetours Cruises start met Green Cruise®: vrijwillige CO2 compensatie voor zeecruises

GreenCruise-logoGreen Cruise® is een door Zeetours Cruises ontwikkeld duurzaamheidslabel dat CO2 compensatie voor zeecruises mogelijk maakt. Het compensatiebedrag van € 1,49 per nacht is vastgesteld op basis van de gemiddelde CO2 uitstoot van alle cruiseschepen. Differentiatie per cruiseschip volgt in een later stadium zoals in goed overleg met de ANVR en cruise rederijen, waar wij mee samenwerken, is overeengekomen.

Uit onderzoek van het onafhankelijke platform Getaway Travel blijkt dat 67% van de reizigers in de afgelopen twee jaar in enige mate duurzamer is gaan reizen en dat 96% van de reizigers aangeeft in de toekomst meer te letten op duurzaamheid tijdens de reis. Green Cruise® voorziet in de wens van consumenten om duurzaam te reizen. Green Cruise® is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwd model dat is ontwikkeld in samenwerking met de Climate Neutral Group en Universiteit Wageningen.

De Climate Neutral Group investeert de volledige opbrengst, net zoals bij Green Seat, waar ook een gemiddelde vrijwillige bijdrage van toepassing is, in duurzaamheidsprojecten die elders ter wereld CO2 uitstoot verminderen. Een Green Cruise® bijdrage is vrijwillig en is vanaf vandaag online boekbaar in aanvulling op een cruisevakantie van één van de merken van Zeetours Cruises (Zeetours, Zeetours Diamond en Cruisedirect).

Voor verdere informatie: https://www.zeetours.nl/greencruise/

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.