Cruise MS Koningsdam: Dag 3 Cartagena

Cruisereiziger Miriam cruist mee op het MS Koningsdam op uitnodiging van Holland America Line van Cadiz naar Civitavecchia, met stops in Malaga, Cartagena en Barcelona. 

Bij het wakker worden voer de Koningsdam net richting onze bestemming: Cartagena in Spanje. Na het draaien zag ik dat de Royal Princess ons helaas al voor was. Dit schip heeft vandaag de mooiste plek te pakken: direct aan de mooie haven van Cartagena. Ik was benieuwd waar wij aan mochten meren: een plek bij de industriële haven, maar de havenautoriteiten zorgen gelukkig voor shuttlebussen zodat je toch snel in het centrum van Cartagena bent.

Koningsdam - ElcheMijn ontbijtje wordt gebracht door een van de mannen van roomservice. Gisteravond had ik een deurhanger ingevuld met wat ik wenste. De opties zijn wat eenvoudiger geworden en je kunt kiezen uit een beperkt aantal items en vier/vijf gerechten zoals een omelet of een ‘gezond’ ontbijt. Dat kiest eerlijk gezegd wel iets makkelijker. Overigens staan er nu ook (helaas) betaalde opties bij: bijvoorbeeld zalm. Stipt om zeven uur wordt er aan de deur geklopt door de roomservice om het grote dienblad met ontbijt (en een vers bloemetje) binnen te brengen.

Vandaag staat een excursie voor mij op het programma naar Elche. In Cartagena was ik al eens geweest (in 2012) en daarom deze keer een ‘anders dan anders’ excursie naar de stad Elche. De stad is bekend vanwege de schoenenindustrie maar vooral vanwege de grote hoeveelheid palmbomen. De tocht gaat met de bus dan ook naar deze stad om de palmbomen te bekijken. Elche is zelfs uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. We hadden helaas de pech dat het ging regenen tijdens onze tocht door de palmentuin Huerto del Cura, maar de Spanjaarden zijn er wat blij mee. Het regent hier namelijk zelden.

Koningsdam Dive InBij terugkomst blijkt dat we een van de laatsten zijn die aan boord komen. De Koningsdam vertrekt namelijk al redelijk vroeg, om 15:00 uur.  Tijd genoeg om een mooi plekje bij het Lidopool te zoeken voor een verlate lunch. De hamburgers van Dive-Inn zijn geduldig en even later krijg ik mijn hamburger Backflip.

Richting de avond kom ik aan de praat met barman Joerge van de whiskeybar Notes. Hij vertelt me dat er 120 verschillende soorten whiskey aan boord zijn die je in zijn whiskeybar kunt proeven. Met behulp van een tablet, die ook op de rest van het schip graag gebruikt worden door de obers, kies je een whiskey uit die je daarna gezellig kunt opdrinken. De duurste, een Royal Lochnagar, kost 299 dollar per glaasje. En ja, hij is de afgelopen weken al een keertje gedronken door een select gezelschap. Barman Jeorge is er erg trots op.

Voor mij geen whiskey vandaag maar wel een wijnmix workshop in samenwerking met Chateau Ste. Michelle (Washington). Dat klinkt bijzonder en dat is het ook. Met hulp van de vrouwelijke sommelier Allee uit de USA, proeven we ieder vijf rode wijnen die erg geschikt zijn om te mengen tot je favoriete wijn. Ze komen van drie verschillende wijngaarden en variëren van Merlot en Cabernet (Sauvignon en Franc). Welke van de vijf is het lekkerst en welke vind ik daarna het lekkerst en waarom? Zodra ik dat weet, kan ik ze gaan mengen waarbij Allee ons helpt met de juiste percentages vinden: “Een extra 5 ml erbij kan de perfecte mix zijn”.

De dag sluiten we af in Sel de Mer; de nieuwe Franse brasserie aan boord met een a la carte menu . waarbij de gerechten per stuk geprijsd zijn. (met redelijke prijzen)  Elke dag wordt er bij een haven echt verse vis aan boord gebracht die als Vis van de Dag op de menukaart staat. Ik kies een steak tartare als voorgerecht, een verse Red Snapper -gegrild- en eindig met een overheerlijke tarte tatin (een omgekeerd appeltaartje).

Lees ook:

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

ANWB Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)