Cruiseschip Viking Sea gedoopt op de Theems in Londen

 Suzanne Plunkett/Viking Cruises
Suzanne Plunkett/Viking Cruises

Donderdagavond is het tweede cruiseschip van Viking Ocean Cruises, de Viking Sea, gedoopt tijdens een ceremonie in Londen op de Theems in Greenwich. Met een capaciteit van 930 gasten is het schip het grootste ooit dat in Londen is gelanceerd. Karine Hagen, senior vice president van Viking en dochter van eigenaar Torstein Hagen, fungeerde als doopmoeder en zegende het schip voor geluk en veiligheid. In plaats van een fles champagne werd een fles Noorse Gamel Opland aquavit tegen de boeg stuk geslagen. Ter ere van de oorspronkelijke Vikingen werd een Viking strijdbijl gebruikt om het snoer te snijden. Na de doop werd een vuurwerkshow gehouden in het midden van de Theems. Daarna vertrok de Viking Sea voor een 15-daagse ‘Viking’ route op de Oostzee.

Viking Sea is het tweede van in totaal zes cruiseschepen die momenteel gepland staan voor de vloot. Het derde en vierde schip, Viking Sky en Viking Sun, zijn momenteel in aanbouw en worden respectievelijk begin 2017 en eind 2017 opgeleverd. De andere twee schepen, waarvan de namen nog niet bekend zijn, worden in 2018 en 2020 verwacht.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!