Cruise MS Koningsdam: Dag 4 Barcelona

Cruisereiziger Miriam cruist mee op het MS Koningsdam op uitnodiging van Holland America Line van Cadiz naar Civitavecchia, met stops in Malaga, Cartagena en Barcelona.

Oef, vanmorgen schrok ik wakker om half tien. Ik dacht toch echt de wekker gezet te hebben om acht uur. Op mijn telefoon zie ik dat het half acht is op de netwerktijd maar de huttelefoon geeft half tien aan. Er is blijkbaar iets mis gegaan met het mobiele netwerk vannacht, want wanneer ik medepassagiers hoor, hebben zij hetzelfde ondergaan.  Ik heb een half uurtje voor wat cornflakes en een glaasje jus (uit de minibar).

Koningsdam Dining Room
Dining Room

Het is opschieten geblazen want om tien uur word ik verwacht bij de Dining Room voor een galleytour, ofwel keukentour. Op dek 2 bij een van de twee ingangen van de overigens prachtig lichte Dining Room lopen we de immens grote keuken binnen. De keuken is in bedrijf op dit tijdstip. Ik zie dat de jongens van de roomservice een werkoverleg hebben en verderop krijgen de bakkers ook uitleg. De vaat van het ontbijt staat al gedeeltelijk in de immense vaatwassers en verderop worden de lekkernijen (groente en fruitglaasjes voor de gezonde snack) voor het Explorations Café gemaakt. We krijgen uitleg van twee executive chefs die elk verantwoordelijk zijn voor een deel van de keuken. Daniel Hrgic en Thorsten Czap vertellen dat er 150 koks zijn die elke dag bezig zijn met in totaal 14.000 gerechten voor de passagiers en voor de crew. Dit is een keuken van grote getallen want elke dag gaat er bijvoorbeeld 250-300 kilo rijst doorheen.

Elk restaurant heeft een ‘eigen’ keukengedeelte. Zo loopt deze galley over in een plek voor de keuken van Sel de Mer en van de Pinnacle Grill. Ik zie dat een nieuwe groep koks les krijgt in het maken van een gerecht van de Librije: de Oysters on the Beach. Het gerecht bestaat uit veel elementen die op precies dezelfde manier gemaakt en gepresenteerd worden.

Om kwart voor 12 moet ik me melden bij de Queens Lounge waar de deelnemers voor de Markets & Tapas tour zich verzamelen. Nadat ik een sticker krijg voor op mijn jas, loop ik naar de uitgang van het schip en cruiseterminal waar de bus klaar staat. We doen een tour langs de grote markthallen van Barcelona waarvan de Boqueria uit 1914 de bekendste is. Deze ligt aan de Ramblas. Intrigerend om te zien hoe dit soort markten dagelijks open zijn en zo druk zijn (met toeristen maar ook met locals). Vlees, vis, fruit, noten, specerijen, je vindt het allemaal. Via een zij-ingang lopen we naar achteren waar de tapas-bars en stands zijn. We krijgen er een stokje met wat gefrituurde garnaal en kroketjes. Vervolgens gaan we met de bus naar het strand van de stad, want onder de boulevard liggen wat kleine tapas restaurants. Daar proeven we twee borden met elk een aantal tapas én een glas wijn. Voldaan van de tapas en wijn keren we terug naar het schip.

In de avond ga ik nog even verder met de Mediterrane tour. Ik dineer dan in Canaletto, het Italiaanse restaurant aan boord (toeslag) van de Koningsdam. In Canaletto geldt ‘samen eten, samen delen’. We bestellen voor drie personen in totaal 3 voorgerechten, twee pasta’s en twee hoofdgerechten: onder andere pasta Strozzapreti (handgerolde Toscaanse pasta) Vitello al Forno en Branzino Ai Ferri.

Lees ook:

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisetravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.