Harmony of the Seas overgedragen aan Royal Caribbean International

Ceremonie Harmony of the SeasVandaag heeft Royal Caribbean International na 32 maanden constructie, het meest innovatieve en grootste cruise schip ter wereld, Harmony of the Seas overgedragen gekregen in een feestelijke ceremonie. De constructie en bouw vonden plaats op de scheepswerf van STX in Saint Nazaire in Frankrijk. De mijlpaal werd gevierd in het iconische AquaTheater compleet met fanfare die het verwisselen van de vlag begeleidde. Onder de gasten bevonden zich de 2100 man sterke crew die de Harmony thuis mogen noemen, 77 verschillende nationaliteiten die zich verspreid over 23 divisies 24/7 zullen zetten om de cruise voor alle gasten onvergetelijk te maken.

De feestelijke ceremonie werd geleid door Royal Caribbean Cruises Ltd. voorzitter en CEO Richard D. Fain, Royal Caribbean International president en CEO Michael Bayley alsmede Laurent Castaing, algemeen manager van STX Frankrijk om de prachtige Harmony officieel over te dragen. ‘’Harmony of the Seas is het product dat voort komt uit onze ijverige geest die constant streeft naar verbetering. Revolutionair design en grote technologische stappen definiëren samen het merk Royal Caribbean’’ aldus Richard D. Fain voorzitter en CEO van Royal Caribbean Ltd. ‘’Ook bedanken wij STX Frankrijk voor de voortdurende samenwerking en het bouwen van onze schepen, die voor innovaties in de industrie blijven zorgen’’.

‘’Ik kan zeggen dat de Harmony echt magnifiek is in elke zin van het woord, van de architectuur en design tot het niveau van de zorg en aandacht dat onze fantastische crew besteed in het voorbereiden voor onze eerste gasten’’ zei Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. ‘’Dit schip heeft het beste van het beste waar onze gasten zo van houden bij Royal Caribbean gecombineerd met de nieuwste en opwindende ervaringen die allemaal te vinden op één plek’’.

Kostend over $1 miljard en gebouwd met 500.000 individuele onderdelen, is Harmony of the Seas het 25ste schip van de Royal Caribbean familie met lang verwachte eerste at-sea ervaringen aan boord.

Waaronder:

 • Een val van 28 meter met The Ultimate Abyss, de langste glijbaan op zee, een val van ongeveer 10 verdiepingen voor de echte adrenaline junkies van dek 16 tot aan de Boardwalk op dek 6.
 • 2150 ton aan water in 23 zwembaden, whirlpools, 2 FlowRider surf simulators en glijbanen. Onder andere de Perfect Storm, een spannend trio van glijbanen en de Splashaway Bay waterpark voor de jongere gasten.
 • Het eerste Wonderland restaurant met 2 verdiepingen! Een specialiteiten restaurant dat voor het eerst werd geïntroduceerd op de Quantum class schepen dat een fantasierijk feest aan smaken voor alle zintuigen levert.
 • Het debuut van de Broadway hit musical Grease in het Royal Theater en spectaculaire duik shows in het AquaTheater.
 • 11252 kunst meesterwerken die door het gehele schip en Central Park te bewonderen zijn. Central Park heeft totaal 10587 planten, 48 wijn stokken en 52 bomen (sommige wel 6 meter hoog!)
 • VOOM, het snelste internet op zee. Exclusief verkrijgbaar voor Royal Caribbean gasten, zo kunnen zij hun favoriete entertainment blijven streamen maar ook alle avonturen en belevenissen via bijvoorbeeld video chat delen met vrienden en familie.

Harmony of the Seas zal volgende week de scheepswerf van STX in Frankrijk uitvaren en koers zetten naar Southampton UK waar zij zal aankomen op dinsdag 17 mei. Vanuit hier zal zij verschillende korte cruises aanbieden naar noord Europa en officieel haar inaugureel zomer seizoen beginnen in Europa. Tijdens haar eerste cruise zal Harmony of the Seas op 24 mei een bezoek brengen aan Rotterdam.  Op 05 juni zal het schip in haar thuishaven Barcelona aankomen. Vanaf 07 juni vertrekt de eerste van de 34 zeven nachten cruises naar de Westelijke Middellandse Zee om zo, veel van Europa’s mooiste locaties aan te doen.

In november 2016 zal de Harmony arriveren bij haar thuishaven Port Everglades in Fort Lauderdale, Florida. Vanuit hier zal zij de zeven nachten cruise naar het oosten en westen van de Caribbean gaan varen. Het nieuwste familielid van de floot zal zuster schip Oasis of the Seas en Allure of the Seas, varende vanuit Port Canaveral en Port Everglades gaan vergezellen aan de East Coast van Florida.

Harmony of the Seas is het grootste cruiseschip ter wereld met een gedurfde en onverwachte line-up van belevenissen. Daarnaast ook zeker een bouwkundig wonder, Harmony of the Seas combineert de 7 wijken waar Royal Caribbean om bekend staat met de meest moderne en baanbrekende voorzieningen. Innovatieve voorzieningen zijn onder andere de The Ultimate Abyss, robot barmannen, virtuele balkonhutten met real-time zicht van de bestemming en VOOM internet.

Het ongeëvenaarde entertainment in de lucht, het water en op het ijs zullen de gasten verbijsterd achter laten. Er kan gegeten worden in 20 verschillende restaurants met grote variatie aan keukens; van Wonderland tot het populaire restaurant van celebrity chef Jamie Oliver Jamie’s Italian.

Harmony of the Seas kent 16 gasten dekken, omvat 227.000 bruto tonnage, 2747 hutten en 5479 gasten op basis van tweepersoonsbezetting.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Harmony of the Seas overgedragen aan Royal Caribbean International

 • 12 mei 2016 om 20:12
  Permalink

  Is het schip te bezichtigen in Rotterdam?

  • 13 mei 2016 om 23:18
   Permalink

   Dag Cor,

   Alleen aan de buitenzijde. Binnen gaat alleen op uitnodiging. (o.a prijswinnaars via AMCA)

   Groet Miriam

Reacties zijn gesloten.