Holland America Line’s ms Koningsdam voor het eerst in Rotterdam en Amsterdam

Holland America Line’s nieuwste schip, het ms Koningsdam, vaart op donderdag 19 mei voor de eerste keer Nederland binnen. Het schip zal eerst de haven van Rotterdam aandoen om daar op 20 mei gedoopt te worden door H.K.H. Koningin Máxima. Daarna zal zij doorvaren naar Amsterdam waar vandaan zij op zondag 22 mei vertrekt voor een 8-daagse cruise naar de Noorse fjorden.

Voor het publiek is het nieuwe schip goed te bekijken vanaf diverse plekken in Rotterdam, Hoek van Holland en Amsterdam. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om het schip te verwelkomen bij aankomst en uit te zwaaien bij vertrek in beide steden. Er worden daarnaast diverse festiviteiten georganiseerd.

Rotterdam dinsdag 17 mei
Op dinsdag 17 mei om 11.00 uur, op de verjaardag van doopvrouwe Koningin Máxima, wordt de saluut vlag van Holland America Line gehesen op de vlaggenparade aan de Boompjes in Rotterdam. Dit gebeurt door Hotel Director Henk Mensink van Holland America Line die één van de twee werknemers is die de naam ms Koningsdam heeft bedacht. Vele Holland America Line vlaggen zullen dagen lang wapperen op deze plek.

Rotterdam donderdag 19 mei
Het ms Koningsdam zal vanaf ca. 12.00 uur de rivier de Maas opvaren vanaf Hoek van Holland en keren bij de Waalhaven. Rond 14.00 uur komt zij aan op de Holland Amerikakade bij de Cruise Terminal Rotterdam. Vanaf Hoek van Holland langs de Maas kunt u voorafgaand het schip voor het eerst bewonderen als zij richting de stad vaart. Als het schip aangemeerd ligt, kan men ter plekke het schip bekijken vanaf de Westerkade, Willemskade, Willemsplein en de Erasmusbrug. Aangeraden wordt met het openbaar vervoer te komen i.v.m. de te verwachte drukte en de zeer beperkte parkeergelegenheid.

Rotterdam en Hoek van Holland  vrijdag 20 mei
Op 20 mei om 10.30 uur wordt het schip gedoopt door H.K.H. Koningin Máxima. Dit gebeurt aan boord van het schip. De doop is live te volgen via een groot videoscherm die op de Wilhelminapier tussen het WPC en de cruiseterminal staat. De Tamboers- en Pijpers van de Koninklijke Mariniers brengen een saluut aan H.K.H. Koningin Máxima wanneer zij vertrekt. Het S.O.S. matrozenkoor zal daarna feestelijke liederen ten gehore brengen. De Rotterdammer Derek Otte heeft een ode geschreven ter ere van het nieuwe schip en de 143 jarige band tussen de stad Rotterdam en Holland America Line in de vorm van een gedicht.
Het ms Koningsdam vertrekt omstreeks 20.30 uur uur vanaf de cruiseterminal. Om 22.30 uur zal het schip ter hoogte van Hoek van Holland zijn waar een vuurwerk wordt afgestoken ter ere van het nieuwe schip, aangeboden door Port of Rotterdam. Langs de Maas is het schip te bekijken door het publiek.

Amsterdam zaterdag 21 mei
Het schip komt op zaterdag 21 mei om 7.00 uur bij de Passenger Terminal Amsterdam aan. Vroege vogels kunnen langs de IJ-oevers aan de noord- en zuidkant of langs het Noordzeekanaal het ms Koningsdam bewonderen als het richting de cruiseterminal vaart.

Amsterdam zondag 22 mei
Vanaf 15.00 uur is er een mogelijkheid om op het Promenadeterras bij de Passenger Terminal Amsterdam te staan, om het schip uit te zwaaien voor haar reis naar de fjorden in Noorwegen. Natuurlijk kunt u ook aan de IJ-oevers aan beide zijden het schip zien vertrekken. Langs het Noordzeekanaal is het schip te zien wanneer zij richting de sluizen van IJmuiden vaart.

Tijdens de zomerperiode maakt het ms Koningsdam vanuit Amsterdam cruises naar Noorwegen, de Baltische Staten en IJsland. Na het Europese seizoen vaart het ms Koningsdam naar Fort Lauderdale in de Verenigde Staten voor winter- en voorjaarscruises in het Caribische gebied.

Het 99.500 ton zware schip biedt plaats aan 2.650 gasten. Het ms Koningsdam biedt diverse nieuwe innovatieve concepten, openbare ruimtes en ontmoetingsplekken en daarnaast blijven populaire faciliteiten gehandhaafd. Nieuw aan boord is ook het Grand Dutch Cafe met traditionele Nederlandse lekkernijen en Europees bier. De spectaculaire Main Dining Room is het middelpunt van het schip. Het onboard entertainment wordt naar een nieuw niveau gebracht met het bruisende Music Walk gebied dat alle muziekgenres aanbiedt. Een 270 graden LED scherm in de World Stage biedt nieuwe mogelijkheden voor optredens waardoor het publiek op een dynamisch schouwspel vol beelden en geluiden wordt getrakteerd.

Nieuwsgierig naar een cruise met de Koningsdam? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Holland America Line’s ms Koningsdam voor het eerst in Rotterdam en Amsterdam

 • 21 mei 2016 om 02:48
  Permalink

  Mw Miriam,

  voor uw informatie: de koningin (de gemalin of echtgenote van de koning) wordt aangeduid met “H.M.”, afkorting voor “Hare Majesteit”.
  Dus “H.M. koningin Máxima”.
  En “Z.M. koning Willem-Alexander” (“Z.M.” voor “Zijne Majesteit” uiteraard).
  “H.K.H.”, zoals u gebruikte*, staat voor “Hare Koninklijke Hoogheid”, te gebruiken als “H.K.H. prinses Amalia” bijvoorbeeld.
  Let op de hoofd- en kleine letters en waar wèl en waar niét spaties gebruikt worden.

  Met vriendelijke groet,
  Lily

  *http://i64.tinypic.com/oarwk1.jpg

 • 21 mei 2016 om 02:51
  Permalink

  Mw Miriam,

  voor uw informatie: de koningin (de gemalin of echtgenote van de koning) wordt aangeduid met “H.M.”, afkorting voor “Hare Majesteit”.
  Dus “H.M. koningin Máxima”.
  En “Z.M. koning Willem-Alexander” (“Z.M.” voor “Zijne Majesteit” uiteraard).
  “H.K.H.”, zoals u gebruikte*, staat voor “Hare Koninklijke Hoogheid”, te gebruiken ingeval van “H.K.H. prinses Amalia” bijvoorbeeld.
  Let op de hoofd- en kleine letters en waar wèl en waar niét spaties gebruikt worden.

  Met vriendelijke groet,
  Lily

  *http://i64.tinypic.com/oarwk1.jpg

Reacties zijn gesloten.