(Video) Harmony of the Seas vertrokken uit Saint-Nazaire op weg naar Southampton

Het grootste cruiseschip ter wereld, Harmony of the Seas, is zondagmiddag rond 13:00 uur vanaf de scheepswerf van STX in het Franse St-Nazaire vertrokken op weg naar Southampton. Tienduizenden mensen zwaaiden vanaf de kade en op kleine bootjes het nieuwe schip uit de Oasis-klasse van Royal Caribbean International uit. De bouw duurde 32 maanden en koste meer dan $1 miljard. Harmony of the Seas kent 16 gasten dekken, omvat 227.000 bruto tonnage, 2747 hutten en 5479 gasten op basis van tweepersoonsbezetting.

Dinsdag 17 mei zal de Harmony of the Seas in Engeland arriveren, waarvandaan zij verschillende korte cruises gaat maken naar Noord-Europa en officieel haar inaugureel zomer seizoen begint in Europa. Tijdens haar eerste officiële cruise zal Harmony of the Seas op 24 mei een bezoek brengen aan Rotterdam. Op 05 juni zal het schip in haar thuishaven Barcelona aankomen. Vanaf 07 juni vertrekt de eerste van de 34 zeven nachten cruises naar de Westelijke Middellandse Zee.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!