MS Koningsdam: Hutten overzicht

Cruisereiziger heeft een aantal hutten van de Koningsdam mogen bekijken. Het meest voorkomende kamertype is de balkonhut. De video hieronder toont een  categorie V (gelijk aan VS, VD, VC). De kamer meet ongeveer 21,8 m2  (tot maximaal 39 m2). De hut heeft een zeer ruim balkon. Handig zijn de usb aansluitingen naast het bed.


De binnenhut is redelijk groot te noemen. (categorie J, ca. 13,2 ,2 tot 20,9 m2). Het enige wat je in deze hut niet hebt, is een bankje met een tafeltje om te zitten. De andere faciliteiten zijn hetzelfde als in de meeste andere hutten.

De buitenhut  heeft (afgezien van het balkon) dezelfde indeling als de balkonhut.

Koningsdam buitenhut

De solo buitenhutten (Cat. OO) liggen in de ronding van de boeg van het schip naar voren. Een aantal solo buitenhutten hebben daardoor de reguliere grootte, andere daarentegen zijn flink wat kleiner daardoor. Op de eerste foto zie je een van de grotere. De serie (2 foto’s) daaronder tonen een kleinere solo buitenhut. Single  Ocean-view Stateroom Cat. OO

 De family buitenhut (categorie FA en FB) is een redelijk grote stateroom met twee badkamers: een met een douche en een met een bad. De hut heeft een flinke lengte en extra kastruimte voor maximaal vijf personen. De hut meet minimaal 20,6 m2 tot maximaal 21,4m2. Erg handig is uiteraard de hoeveelheid kasten én schoenenvakken bij de deur.

De badkamers zijn in elke hut (t/m balkonhut) gelijk. Hier zie je enkele foto’s van de standaard badkamer:

De Vista suite (categorie A en BC) is niet zo groot als ik had verwacht: het is eerder een verlengde balkonhut. (24,1m2  tot 33 m2). Zie ook de video:

Helaas zag ik geen andere suites, maar ik toon hieronder wel wat foto’s gemaakt door Holland America Line zelf van de andere suites.

De Neptune Lounge is alleen toegankelijk voor de Pinnacle en Neptune Suites. Je vindt er de gehele dag door hapjes en drankjes. Dit gedeelte van de lounge is aanmerkelijk groter geworden dan op de Nieuw Amsterdam en Eurodam. Bovendien staat er een concierge tot je beschikking in de lounge.

 

 

Facebook reacties

1 comment to MS Koningsdam: Hutten overzicht

  • R.Grasman

    L.S.,

    Op welke data is er een één persoonshut beschikbaar en waarheen (data onzelangrijk)

    R,Grasman