Cruisereiziger
AccommodatieBadkamerBinnenhutBuitenhutBuitenhut met balkonEenpersoonshutFamiliehutSuite

MS Koningsdam: Hutten overzicht

Cruisereiziger Miriam heeft een aantal hutten van de Koningsdam mogen bekijken. Ook van zusterschip Nieuw Statendam is een huttenoverzicht beschikbaar.

Balkonhut

Het meest voorkomende kamertype is de balkonhut. De video hieronder toont een  categorie V (gelijk aan VS, VD, VC). De kamer meet ongeveer 21,8 m2  (tot maximaal 39 m2). De hut heeft een zeer ruim balkon. Handig zijn de usb aansluitingen naast het bed.

 

Binnenhut

De binnenhut is redelijk groot te noemen. (categorie J, ca. 13,2 ,2 tot 20,9 m2). Het enige wat je in deze hut niet hebt, is een bankje met een tafeltje om te zitten. De andere faciliteiten zijn hetzelfde als in de meeste andere hutten.

Buitenhut

De buitenhut  heeft (afgezien van het balkon) dezelfde indeling als de balkonhut.

Koningsdam buitenhut

De solo buitenhutten (Cat. OO) liggen in de ronding van de boeg van het schip naar voren. Een aantal solo buitenhutten hebben daardoor de reguliere grootte, andere daarentegen zijn flink wat kleiner daardoor. Op de eerste foto zie je een van de grotere. De serie (2 foto’s) daaronder tonen een kleinere solo buitenhut. Single Ocean-view Stateroom Cat. OO

 De family buitenhut (categorie FA en FB) is een redelijk grote stateroom met twee badkamers: een met een douche en een met een bad. De hut heeft een flinke lengte en extra kastruimte voor maximaal vijf personen. De hut meet minimaal 20,6 m2 tot maximaal 21,4m2. Erg handig is uiteraard de hoeveelheid kasten én schoenenvakken bij de deur. De extra slaapplaatsen bevinden zich op het bankje (2 personen als deze uitgeklapt is) en boven het grote bed bevindt zich een uitklapbed.

 

Badkamer 1 met douche en wasbak.
Badkamer 2 met bad
Badkamer 2

 

De badkamers zijn in elke hut (t/m balkonhut) gelijk. Hier zie je enkele foto’s van de standaard badkamer:

Suites

De Vista suite (categorie A en BC) is niet zo groot als ik had verwacht: het is eerder een verlengde balkonhut. (24,1m2  tot 33 m2). Zie ook de video:

Helaas zag ik geen andere suites, maar ik toon hieronder wel wat foto’s gemaakt door Holland America Line zelf van de andere suites.

De Neptune Lounge is alleen toegankelijk voor de Pinnacle en Neptune Suites. Je vindt er de gehele dag door hapjes en drankjes. Dit gedeelte van de lounge is aanmerkelijk groter geworden dan op de Nieuw Amsterdam en Eurodam. Bovendien staat er een concierge tot je beschikking in de lounge.

Lees ook het artikel over de hutten op zusterschip Nieuw Statendam hier.

Cruisen op de Koningsdam

Heb jij je hut al uitgezocht voor je volgende cruise? Kijk eens bij:

ANWB Captain Cruise Corendon CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI Zeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “MS Koningsdam: Hutten overzicht

  • L.S.,

    Op welke data is er een één persoonshut beschikbaar en waarheen (data onzelangrijk)

    R,Grasman

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger