Video: Celebrity Infinity raakt aanlegsteiger bij aanmeren Ketchikan

Het cruiseschip Celebrity Infinity van Celebrity Cruises heeft vrijdag bij het aanmeren in Ketchikan, Alaska de aanlegsteiger geraakt. Volgens een statement van de rederij was de harde wind de oorzaak van de botsing. Er zijn zowel aan boord als op de pier geen gewonden gevallen. Het incident zorgde wel voor lichte schade aan de boeg boven de waterlijn. Hoe groot de schade aan de steiger is is nog onbekend. Nadat de bemanning herstelwerkzaamheden heeft uitgevoerd kon het schip later die dag volgens planning haar reis voortzetten naar Vancouver. De Celebrity Infinity is bezig aan een 8-daagse Alaska-cruise met o.a. Icy Strait Point, Hubbard Glacier en Juneau als stops.

Zie onderstaande video van de botsing van de Celebrity Infinity:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​