Video: Celebrity Infinity raakt aanlegsteiger bij aanmeren Ketchikan

Het cruiseschip Celebrity Infinity van Celebrity Cruises heeft vrijdag bij het aanmeren in Ketchikan, Alaska de aanlegsteiger geraakt. Volgens een statement van de rederij was de harde wind de oorzaak van de botsing. Er zijn zowel aan boord als op de pier geen gewonden gevallen. Het incident zorgde wel voor lichte schade aan de boeg boven de waterlijn. Hoe groot de schade aan de steiger is is nog onbekend. Nadat de bemanning herstelwerkzaamheden heeft uitgevoerd kon het schip later die dag volgens planning haar reis voortzetten naar Vancouver. De Celebrity Infinity is bezig aan een 8-daagse Alaska-cruise met o.a. Icy Strait Point, Hubbard Glacier en Juneau als stops.

Zie onderstaande video van de botsing van de Celebrity Infinity:

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!